Hofdessert - marengs med flødeskum pyntet med chokolade

Hofdessert - marengs med flødeskum pyntet med chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessert vafler

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 æggehvider
100 g.flormelis
3-4 dl.piskefløde
50-75 g.mørk chokolade
 
Opskrift:
Kom æggehvider og flormelis i en skål. Stil skålen over på en gryde med kogende vand og pisk, til massen er tyk og stiv, gerne med en elpisker.

Sprøjt marengsmassen gennem en sprøjtepose i små marengs - eller sæt dejen på bageplade med bagepapir med 2 skeer.

Bag ved svag varme 125 grader C 40-45 min., til de er tørre og lette. Lad kagerne blive kolde.

Pisk fløden til skum. Stil kagerne i pyramide. "Lim" dem sammen med flødeskum. Smelt chokoladen og sprøjt den i striber på desserten gennem et kræmmerhus lavet af pergamentpapir.

Tips:

Glaser marengsene på undersiden med chokolade. Anret 2-3 marengs sammen med hindbær, jordbær eller syltede abrikoser og pynt med flødeskum, eller giv en kugle god vaniljeis til.





karakterer:
Opskriften er vist 26425 gange,
og udskrevet 342 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-09 15:34:15
Marengs"bundene" skal have varierende størrelse for at kunne sættes på til pyramide