Hermann vennekage
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Rør surdejsingredienserne sammen, dæk med et vådt viskestykke og lad det stå og syrne i køkkenet i 3 dage. Hver morgen pisker man energisk i dejen og fugter viskestykket. 4 dags morgen skulle dejen gerne være boblende og dufte af surdej.
Her skrider vi så til den egentlige dej. Dag 1. Rør halvdelen af surdejsfodringen sammen og rør den i surdejen. Dag 2. Rør i dejen og fugt stykket. Dag 3. Som dag 2. Dag 4. gør stykket vådt. Dag 5. Rør resten af fodringen sammen og rør den i dejen. Fugt stykket. Dag 6. Som dag 2. Dag 7. Som dag 2. Dag 8. Som dag 4. Dag 9. Som dag 4. Denne dag er desuden den store dag, hvor man lægger den tørrede frugt i blød i appelsinsaft, sammen med den revne skal og orangeblomstsvandet. Dag 10. Kagebagedag. Sigt mel, bagepulver, sukker, salt og krydderier sammen. Rør ægget sammen med olien. Del surdejen i 4 glas, et til kagen, et til næste kage, og 2 til at give væk. Den ene blandes i melet. Rør gradvis æggene i, og til sidst frugten. Kom dejen i en smurt springform. rør sukker og kanel sammen, og spred smørklatter ud over kagen til sidst. Bag vidunderet ved 190 grader i 15 min. Skru ned til 180 grader og bag i 30 min. Prøv med en strikkepind at stikke den i kagen og den skal kommer ren ud af kagen. Køl af og vend ud. |
|
Opskriften er vist 24536 gange,
og udskrevet 549 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (44 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-11-27 19:44:39 den er lige lidt svær at lave Mette.. - 2009-05-25 10:35:07 Ja selvfølgelig er den "besværlig" det er jo en kage hvor man giver dejen videre.. Vi brugte den meget i min folkeskole :) Jes - 2008-06-17 08:16:12 Der er et tegn i koden for denne side der er skrevet forkert så teksten for dag 9 mangler. Der skal stå : Som dag 4. Denne dag er desuden den store dag, hvor man lægger den tørrede frugt i blød i appelsinsaft, sammen med den revne skal og orangeblomstsvandet. kageelskeren - 2005-01-01 01:01:01 lidt besværlig... men en god kage som man kan glæde andre med anonym - 2005-01-01 01:01:01 Tak det var dejligt jeg glæder mig til at komme i gang |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne