Gammeldags grydekylling
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingen renses og drysses med salt indvendig. Persillen puttes ind i kyllingen. (Luk til med en kødnål eller bind benene sammen med snor)
Gnid kyllingen med salt og brun den, i en stor gryde, på alle sider. Vend brystsiden nedad og hæld vand ved kyllingen. Til det når halvt op på kyllingen. Lad nu kyllingen små simre i ca. 1-2 timer. (Sørg for at der er væde ved hele tiden under stegningen.) Når kyllingen er færdig tages den op af væden og får lov at trække. Væden sies og der laves sovs af den. Smelt lidt margarine i en gryde, tilsæt noget mel og kom så væden i lidt efter lidt til sovsen har den retter konsistens. Tilsæt 1 tsk. sukker og kulør. Smag til og eventuelt tilsæt lidt mere salt. Servering: Der serveres kogte kartofler og agurkesalat til. |
|
Opskriften er vist 443713 gange,
og udskrevet 13997 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (311 stemmer) |
|
Kommentarer Sven - 2019-12-07 16:38:41 Jeg skal have gammeldags kylling som min mor og bedstemor lavede det i dag og jeg glæder mig :) anonym - 2019-02-11 14:55:39 Lad da være med at tilføje sukker hvis det alligevel ender med, at man skal stoppe mere salt i ;) Drop sukker ;) Maiken - 2017-01-13 19:16:04 Jeg synes ikke, at kyllingen har så meget smag, så jeg vil nok også prøve at tilføje et løg næste gang. Ellers en god opskrift - nem at gå til og kyllingen bliver dejlig mør og saucen smager dejligt. Simon - 2016-05-14 13:54:09 Ib, retten er faktisk ganske god. Det er klart en anderledes måde at tilberede kylling på. Den nedprioriterer kødets smagsintensitet, men sovsen kommer til at smage himmelsk - og den hælder man bare over kødet: Guld. Jeg går nærmest ud fra at du har smagt tarteletter før, så helt haram kan kogt kylling vel ikke være i din bog? Don't knock it till you try it. René - 2016-03-03 11:34:28 Der skal 1 løg i kylling så får man rigtig god smag det fik vi som børn altid og jeg har selv lavet mad i de sidste 30 år løg og persille salt og peber vibeke nielsen - 2016-02-15 23:27:24 bringer minderne frem, fra en svunden tid....min farmor lavede jordens bedste grydestegte kylling....på gammel støbejerns komfur, og i en gammel støbejerns gryde...findes intet bedrer Mads Henriksen - 2015-05-15 20:38:13 Det er værd at vende at kyllingen skal vendes de sidste 15-30 minutter. Ellers tak for en god opskrift :) eik - 2014-02-07 19:53:32 En opskrift der ikke skal pilles ved. Min Thailandske kone (kylling ekspert)siger mums og det er = et 10 tal. Den opskrift findes i kogebøger om 300 år pia oesten - 2013-10-25 07:38:16 Hej Plet,naar nu der ikke staar noget om persillen ikke skal hakkes , ;)jae saa er det jo nok fordi den ikke skal :) IngeHH - 2013-09-20 11:25:42 Perfekt opskrift til en dejlig ret. Sådan lavede min mor og mormor også gammeldags kylling - og sådan laver jeg den selv. Endnu er der kontinuitet i Danmark! Plet - 2013-02-01 12:17:39 Der står heller ikke noget om at persillen skal hakkes. God idé at komme stilkene i gryden. jeg kommer også en gulerod, et løg og evt en porre i. Skyen skal selvfølgelig sies. Det er kun for at give ekstra smag til sovsen. piathorsen51 - 2012-08-13 09:25:00 Kan man stege en halv kylling som gammel dags i en gryde og hvor længe skal den så have på forhånd tak venlig hilsen Pia Thorsen janne - 2012-07-11 17:33:44 til Malle... Prøv dig frem.. det kommer jo an på kyllingens størrelse... når låret falder fra benet.. så er den mør :) Malle - 2012-02-13 11:52:21 Hvor lang tid skal den mere præcist koge? 1-2 timer er meget bredt ? :) kokken. - 2012-01-18 16:36:40 Der skal bestemt ikke pilles ved denne opskrift, selvom det smager godt. Retten hedder oprindeligt stegt kylling danoise og serveres normalt med pommes risolees, rabarberkompot og agurksalat. Har man det bruges grundskysauce stedet for vand. pia_oesten - 2011-11-13 06:55:43 Alletiders gammeldavs grydestegt kylling,lige som den skal vaere og altid har vaeret,en opskrift man ikke skal pille ved mumsss gitte g - 2011-09-21 11:43:39 Hvis man er så heldig at få en kylling med indmad, må man endelig koge det med i gryden! Dette gør kun sovsen endnu mere fantastisk! Sanne - 2011-08-17 10:31:14 Super god opskrift , har nu lavet denne ret i mange år og slutter altid af med at dele kylllingen ud i de rette stykker og der efter drysse dem med lidt salt og så ind i en god var ovn så skindet kan blive sprødt. Plet - 2011-08-16 12:27:56 Denne ret skal prøves. Dels med Pers kommentar med stænglerne fra persillen skal i gryde. Dels med Dennis kommentar med 1 time i gryden og derefter ind i ovnen. Man må vel derved få noget sprød skind. BSP - 2011-06-18 18:07:33 Den ret er også her en stor LIVRET !! Min mor lavede den også sådan, men men men, jeg kan ikke få den til at smage ligesom hendes og spørge kan jeg ikke, hun døde for mange år siden. Hvorfor kan jeg ikke ? Er det fordi råvaren har ændret sig, eller er det smagsløgene ? Alligevel får den et 10 tal fra os. E.H. - 2010-04-10 16:41:35 I dag skal jeg lave min livret, har prøvet denne opskrift før, den er så god og en fantastisk sovs. Henrijette - 2010-03-16 18:05:57 Smager bare så godt, er slet ikk sidste gang jeg skal lave den herhjemme.. Tilsatte en dåse flåede tomater, da den skulle stå og smire, samt gulerødder og løg, det smager også rigtig godt, og sovsen blir kanon :) Tak for denne vidunderlige opskift :) knuuz kristian og stine - 2009-11-04 18:05:25 jamen kan kun sige det samme som alle de andre =) Denne ret er simpelthen den bedste, så tak for opskriften her fra.. Dennis - 2009-08-21 10:47:11 Prøv at nøjes med 1 times kogning, klip den så over og læg den på et fad og drys paprika over og ind i ovnen 20-25 min. Claus - 2009-06-08 17:07:07 Simpelthen den bedste måde at lave kylling på anonym - 2009-03-14 10:54:30 Minder mig om min mormors dejlige kylling, skønt. anonym - 2008-11-16 19:04:20 Jeg plejer at lægge et godt stor kyllingelår i et fad med katofler og lidt hakket pore og hvidkåls rod(og bruger hvidkålen som salat en anden dag) hakket i små stykker med smør og salt og peper i ovnen i 1 time på 225grader og hælder vand til efter 30min. retten er skide god, og roden fra hvidkålen smager rigtig godt med kylling og katofler..! Anette - 2008-08-09 18:20:28 Det er en helt fantastisk opskrift. Har du en ligeså god opskrift til en stegt kylling i ovenen? momsely - 2008-07-25 15:27:51 Helt igennem fantastisk gastronomisk oplevelse :) annabell26 - 2008-04-11 11:26:38 Kan man kalde dette for en retro ret :-) Ligemeget hvad, så var det super lækkert og hele familien sagde at det ville de gerne have snart igen... :-) Louise - 2008-04-03 17:37:52 Smager fantastisk. Mums. anonym - 2008-03-27 14:13:11 Prøv at putte både persille og svedsker i kyllingen. Det giver en rigtig god smag i sovsen. Server både persillen og svedskerne sammen med kyllingen. Der er lækkert tilbehør og ser festligt ud. MUMS! Anne-Marie Molzen - 2008-03-25 15:32:09 Simpelthen den bedste måde at lave kylling på....nam nam!! anonym - 2008-03-10 19:02:46 Denne ret lavede min mor altid Påskesøndag og jeg skal lave den i år. Lene - 2008-03-04 17:17:31 God gammeldaws kylling. Lige ud fra Morten kock bøgerne og som man lavede kylling på landet, dengang. Persillen er prikken over i-et, og nej det behøves ikke at hakkes. Sovs fra suppen og en hjemmelavet agurkesalat, så er den middag hjemme og bringer lykke. Saft og kraft, indeholder denne ret, og den er i sig selv ikke fed, men lidt piskefløde i den færdige sovs er godt, hvis det tåles. hynkemejer - 2008-01-30 17:00:11 Det er bare lækkert lige som min far lavede den.jeg smager også sovsen til med ribsgele det er rigtig godt betulle - 2007-09-24 15:17:50 Kommer du lidt kulør i gryden mens den står og simrer, får kyllingen en FLOT gylden farve .-) Lærte det af en gammel dame :-) Bente - 2007-09-24 12:38:39 Familiens ynglingsret. Line - 2007-08-03 14:22:00 Jeg elsker kylling især denne!. Mie - 2007-07-13 01:49:13 Ja, persillen skal ikke hakkes. Denne ret serverer vi altid 6. juli i Fredericia. Desserten er jordbær med fløde... Sinepige - 2007-07-10 13:44:04 Det smager super godt. Fantastisk sauce :-) Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne