Fiberbrød
Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Findel gæren i dejfadet.
Hæld lidt af den lune mælk over, rør gæren glat og hæld resten af mælken i.
Bland kærnemælk med vand, som også skal være lunken, og kom det i sammen med farin, salt, sesamfrø, hirseflager og hørfrø.
Rør det til det er en ensartet masse og hæld grahamsmelet i.
Rør dejen ensartet.
Fordel den i to smurte forme. Glat overfladen med spartlen og form dejen så den hvælver. Lad den hæve tildækket ca. 20 minutter. Bages i forvarmet ovn ved 175 grader C. alm. ovn i ca.1 time og 15 min. Lad brødene afkøle lidt i formen, før de tages ud og afkøles helt på rist. Opbevares i plastpose og lægges køligt, men ikke i køleskab. En dag i køleskab udtørrer brød lige så meget som 4 dage i et køkkenskab. |
|
Opskriften er vist 99950 gange,
og udskrevet 1877 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (69 stemmer) |
|
Kommentarer Samael - 2012-10-30 16:12:32 - Brugte Skummetmælk i stedet for sød. - Hvedemel i stedet for Graham, men af den gode slags fra Aurion - Maltsirup i stedet for farin( kan ikke finde øko-farin nogle steder) - 250gr i 25min i ovnen Kokken - 2012-04-14 11:47:04 Husk at kværne hørfrøene inden de tilsættes, da de ellers ingen "sundhedseffekt" har, fordi de ikke kan fordøjes og fordi de kan gøre skade som hele frø!! Heimann - 2012-01-31 21:30:39 Super lækkert brød. Jeg puttede graskarkerner i istedet for hirseflader og brugte ikke kærne- eller sødmælk men bare skummemælk og det blev virkelig godt. Det mætter super- så et perfekt slankebrød :) anonym - 2011-02-15 14:04:04 jeg brugte skummetmælk og det var bare perfekt Elin - 2010-05-18 16:33:40 syntes det er forkert at bruge sødmælk, ville i stedet for bruge et fedtfattig surmælks- produkt eller bare vand :-) men ser ellers meget lækre ud og skal da afprøves :-) anonym - 2010-02-04 12:53:37 kan dette brød ikke laves på surdej og hvis hvilken Christian - 2008-08-21 09:34:51 Dette brød er super godt, og smager mums. Jeg kunne dog godt tænke mig nogle forslag på hvad man kan fylde i som fylder mere, og gør det mere kaloriefattigt, som ikke er rug. (Kan ikke tåle rug) Peter Kok - 2007-11-19 11:14:55 Fantastisk brød, faktisk bedre efter det har været frosset Filjo - 2005-01-01 01:01:01 Mætter og smager!! Mille - 2005-01-01 01:01:01 Mere slankebrød end man skulle tro! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne