Bastogne kiks (belgiske småkager)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Belgien Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland mel, natron og sukker i en stor røreskål.
Kom fintrevet ingefær, blødgjort smør, citronsaft, revet citronskal og de resterende ingredienser i. Honningen skal være blød eller tyktflydende. Hvis den er fast, må den først lunes i en gryde. Brug evt. en god rørsukkersirup eller akaciehonning.
Rør først dejen sammen i skålen med en stor grydeske. Ælt den derefter færdig på køkkenbordet og stil den i køleskab 2-3 timer.
Den kan dog godt bages med det samme, men er ikke så let at håndtere. Skær den afkølede dej i blokke, og tril dem i tykke ruller, der skæres i skiver og sættes på en smurt bageplade. Bages ved ca. 175° godt 10 min. til de er jævnt brune. Pas på, de ikke bliver for mørke. Tag pladen ud sæt dem til afkøling på smørrebrødspapir. Når alle kager er bagt, har de sandsynligvis brug for at komme i ovnen igen til eftertørring ved svagere varme (med varmluft kan man tørre flere plader af gangen). Inden kagerne kommes i dåser, skal de være afkølet til stuetemperartur, og de skal være helt tørre og hårde, når man trykker med en negl på undersiden. Så kan de også holde sig længe. |
|
Opskriften er vist 116338 gange,
og udskrevet 2260 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (55 stemmer) |
|
Kommentarer Knuth - 2016-04-30 14:38:40 Hvis man trykker rullen en lille smule oval, får kagerne næsten den rigtige form. Jeg fik 60 kager ud af det, de havde stort set den autentiske størrelse, dog en smule fladere. Jeg eftertørrede kagerne i ca. 45 minutter ved 90 grader varmluft, det gav dem en rigtig god sprødhed. Møffe - 2013-11-21 07:07:11 Det er IKKE bastogne småkager!!!!! Det er en kedelig småkage efter min smag anonym - 2012-04-22 21:14:33 Jeg elsker Bastogne kiks! Men disse smager ikke i nærheden af Bastogne kiks fra LU:( Jeg kan ogdå se på ingredienslisten fra LU kiksene af de indeholder 20% mandelmel og at hvedemelen er fuldkornsmel. Næste gang jeg skal lave disse kager vil jeg bruge disse oplysninger. I følge mig har opskriften brug for nogle modifikationer; 150g skal være mandelmel 350g finmalet fuldkornshvedemel 2tsk natron 175g brun sukker 50g revet ingefær (saften heraf) 1spsk tørret ingefær 4spsk kanel Saft af en halv citron 225g honning 150g smør 0.5 tsk salt Personligt synes jeg dette gør kagerne mere ''look alike'' LU. anonym - 2011-12-04 10:46:48 Smager fantastisk - jeg har til og med solgt dem med stor fremgang. LT - 2011-11-27 19:26:41 Tip til ingefær: det er rigtigt, at man med held kan nøjes med at bruge saften af den friske ingefær. Det er nemt hvis man blender ingefæren i fx en løgblender og presser saften ud af massen gennem et te-/kaffe-filter, klæde el.lign. Med den procedure er 50g ikke for meget, tværtimod. PS: de smager fantastisk, præcis som Bastogne! thit - 2011-09-05 19:46:26 Hvor mange småkager bliver det til? karina - 2011-08-25 09:30:25 Hvis I bruger en gaffel til at presse på kagerne, så får de de flotte riller som vi kender fra dem vi køber ... Per - 2010-10-02 17:25:29 Gav dem 1 time og 45 minutter ved 120 grader (tørring) Andreas - 2010-09-21 14:16:03 -Glemte lige at tilføje at der absolut ingen grund er til at putte skralden fra citronen i dejen, den hører altså til i skraldespanden ;) Andreas - 2010-09-21 14:14:33 Jeg har med stor succes skåret den store mængde ingefær ned til 30g -og puttet ca. én teske kanel i dejen. Det kan også tilføjes at der ingen grund er til hverden at sætte dejen i køleskabet eller skære den i skiver, men blot at tage små stykker af dejen og forme dem til små kugler (Ca. pebernød-størrelse) og så skal de bare trykkes en smule ned på bagepapiret hvorefter man tager en helt almindelig smørekniv og bruger den døve (uskarpe) side til at lave riller i dejen. Broder A - 2009-08-17 12:00:33 Jeg har brugt ca 40g frisk ingefær som jeg har skåret i tynde skiver og presset (med en del besvær) igennem min (rene) hvidløgspresse. En af mine venner som nærmest aldrig spiser kager har snuppet en hel del af dem og en anden ven sagde med velbehag at de smager af..... Han kunne ikke rigtig finde det frem. "Bastogne kiks". Jeg brød ud i jubel og fortalte ham at det var jeg overmåde stolt af at høre. Jeg lavede også mine knap en halv cm. Desværre er de temmelig hårde, måske grundet en længere bagetid og en smule højere grader. Tanja - 2009-05-08 15:19:53 Måske kunne man droppe den friske ingefær, og nøjes med den tørret, så blev de måske knap så stærke???? Johnson - 2009-04-15 19:36:54 Alt for meget ingefær.. Giver alle ret. det Her er en INGEFÆR småkage.. Ikke at de smager dårligt, men det er ikke som den fra LU.. ØV Skar mine i en ½ cm tykkelse anonym - 2009-01-29 17:34:35 synes måske at der er ALT for meget ingefær i, men den skal da helt sikkert prøves igen. Rasmus - 2008-12-07 15:55:09 Det er vigtigt når man bruger frisk ingefær at man river den, presser saften til brug og smider resten væk. Så passer mængden vist fint! Bortset fra at jeg ville droppe den tørrede ingefær, for når man nu har den friske... anne - 2008-09-11 16:45:24 jeg ved ikke hvad der er galt med de småkager, de smager ikke af bastogne :( og ingen kan lide dem ! anonym - 2008-09-11 12:00:12 Hvilken lavere temperatur skal de tørre ved (varmluft) anonym - 2008-09-11 11:20:50 Nogen der ved hvor mange der ca. bliver, og hvor tykke skiverne skal være, når man skærer dem ud? Line - 2008-06-07 22:23:52 Min mor bagte dem i dag, de smager VILDT godt. :) Solskin - 2007-04-23 16:30:06 Det er ingefæren, der gør småkagen. Lars H. - 2005-01-01 01:01:01 hmm skal der så meget ingefær i jeg synes de brænder på tungen og de smager ikke som de bastogne man ka få i butikken. men hvid man er vild med ingefær så er de gode... bastogneeksperten! - 2005-01-01 01:01:01 de smager fint nok, men hvor blir bastognen af??? anette - 2005-01-01 01:01:01 det må da være en fejl med alt det ingefær. kan da ikke spises anonym - 2005-01-01 01:01:01 De er nemme at lave og smager fantastisk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne