Kanelstang med gærdej og remonce
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælken lunes. Gæren smuldres i og røres ud. smør smeltes og tilsættes (den må også kun være lunken, køl evt. af i vandbad)
Æg tilsættes og røres ud i. Mel sigtes i dejen og dejen æltes til den er blank og smidig.
Dejen deles i 2 stykker som begge rulles ud til ca. 30*20 cm. Remonce: Alle ingredienserne røres sammen. Remoncen smøres ud på de udrullede dejstykker. Dejen trilles sammen til 2 ruller som lægges i en aflangfolieform ca. 32c10 cm. Der klippes i dejen, næsten til bunden, med 1-2 cm. mellemrum, dejstykkerne trækkes lidt ud til siderne, modsat af hinanden. hæver i ca. 15 min. Stængerne pensles evt. og bages ved 200 grader i ca. 18 min. Når kagen er afkølet lidt kommes glasur på. |
|
Opskriften er vist 33365 gange,
og udskrevet 560 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Birgitte Kristoffersen - 2021-01-16 19:30:13 Hævetiden var en del længere hos mig.. faktisk i omegnen af 1 time, plus der kom en del mere mel i.. Og det er på trods af, at melen har et ret højt proteinindhold og blev kørt på maskine i længere tid end jeg normalt vil gøre med en gærdej... Per - 2020-10-29 19:25:46 Hvis du synes at dejen er våd, så prøv at ælt den noget mere, det skulle gerne hjælpe Vicky - 2020-09-19 15:13:50 Har lige sat dem i ovnen, er meget spændt på hvordan de bliver, for jeg synes ikke at mel mængden i opskriften passede.... dejen var meget “våd” /klistret og kunne på inden måde rulles ud 🙈 Så jeg har tilføjet en hel del mere mel, så jeg kunne arbejde med dejen - håber ikke de derved bliver for tørre. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne