Italienske kødboller

Italienske kødboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Italienske kødboller, billede 4 Italienske kødboller, billede 1 Italienske kødboller, billede 2 Italienske kødboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Svinekød, hakket ca. 6% fedt
150 gram Hvidt brød uden skorpe 1 skive toastbrød vejer ca. 30 gram.
1 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 spsk. Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Rosmarin, tørret
4 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sovs:
1000 gram Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
300 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
4 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
   
500 gram Båndpasta, frisk
   
Opskrift:
Udblød det afskorpede brød i bouillonen. Rør det derefter i det hakkede kød. Tilsæt æg og ost. Ælt knust rosmarin, finthakket persille og finthakket hvidløgsfed i. Krydr med salt og peber.

Del farsen i 24 portioner og tril hver til en rund kødbolle. Kom evt. lidt mel på fingrene, hvis farsen er meget fedtet. Steg kødbollerne i olie på en pande, og sørg for, at de hele tiden vendes, så de bliver jævnt stegte. De skal stege 12-15 min. i alt. Tag dem af panden og hold dem varme.

Sovs:
kom hakkede tomater, hakkede løg og fintsnittede blegselleri i en gryde med bouillon. Krydr med salt, peber og finthakket hvidløgsfed. Lad det koge ved jævn varme i en halv time. Smag til med salt og peber og bland fintpillet basilikum i.

Hæld tomatsovsen over kødbollerne og servér med pasta.





karakterer:
Opskriften er vist 252210 gange,
og udskrevet 26679 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (115 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12784 (3043 kcal)
KJ pr. Pers. 3196 (760 kcal)
Vægt ialt 4050 gram
Vægt pr. Pers. 1012 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 315 KJ (75 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 11.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-10-20 12:57:07
smager vidunderligt, laver ofte denne ret, den er meget populær her hjemme hos os =)

  -   2015-11-17 09:29:48
MEGA lækkert. Jeg brugte rasp i stedet for det med en skorpe brød, og så fik jeg det med pasta penne. Og i stedet for at hælde tomatsovsen over frikadellerne blandede jeg det i pastaen. MUuuuums! Jeg hældte bare tomater skåret i både i, og det kogte ret meget ind, så jeg nærmest skulle tilsætte lidt væske. Men kan virkelig anbefale den her ret. Og så var den ikke så dyr igen. Det tæller også :)

  -   2015-08-18 18:29:28
En rigtig god ret som vi gerne laver igen. Frikadellerne skal stege noget længere end vi troede, og de kan godt tåle mere af det hele, men alt i alt en god oplevelse

  -   2015-05-16 19:21:42
Virkelig lækkert, absolut ikke sidste gang den er lavet her i huser :-)real italian

  -   2015-02-28 12:23:14
Fik uventede gæster, og vi skulle faktisk ha "rigtige" frikadeller. Vovede det ene øje med denne opskrift. Hold da fast, de var gode. Jeg lavede så min egen tomatsovs. Den er jeg sikker på. Opskriften er rigelig til 6 sultne mennesker

  -   2014-08-21 07:03:23
Opskriften lyder spændende med mange gode kommentarer. Jeg kunne tænke mig at prøve den men skulle der være en der ved om bruge andre oste end parmesanost vil jeg blive meget glad. Parmesanost og lignede oste er desværre for kradse til os.

  -   2011-08-12 11:02:07
ok så vil jeg lave dem, de lyder meget gode.

  -   2011-07-04 20:19:46
Jeg blev forfærdelig i tvivl om jeg skulle købe 1 kg tomater og hakke dem selv, eller om jeg skulle købe 1 kg hakkede tomater på dåse? Jeg har lavet begge dele nu, fordi metoden hvor jeg selv hakkede det så utrolig vandet ud, hvor imod metoden med hakkede tomater på dåse ligner mere sovsen på billedet. Nu har jeg smagt begge dele, og de er begge meget vandet, i forhold til at det altså ikke er en gryderet. Frikadellerne er til gengæld gode :-)

  -   2010-11-20 10:40:52
hvem i alverden kan spise 6 frikadeller? Opskriften må være til flere end 4 personer

  -   2010-05-20 16:50:00
Rigtig lækker ret. Bruger 2 dåser flåede tomater i stedet for tomater, så er jeg sikker på sovsen altid smager.

  -   2010-02-07 19:21:33
lavede den med oksekød, og kom lidt tomatpure i, da tomaterne var liiidt kedelige og umodne. det smagte dejligt, meget smagsfuldt. gav den 8 :)

  -   2009-10-05 10:34:50
God ret. Har lavet den i mange år. Men bruger bare oregano, i steden for rosmarin og basilikum. Og putter gulerødder (tern) i, i sovsen sammen med blegselleri tern. Og server ris til. Det er et hit.

  -   2009-02-13 16:51:50
Synes de første 2 smager okay men så bliver det for meget ikke de bedste Frikadeller man kan få :)

  -   2008-11-18 22:10:04
Jeg har aldrig selv været særlig vild med frikadeller, og min kæreste bryder sig ikke normalt om nogen form for ost.. Men disse frikadeller var en fryd for begge vores maver, og opskriften er blevet en af vores foretrukne...

  -   2008-06-13 18:56:11
Rigtig god opskrift. Har lige afprøvet den og det blev nogle rigtig saftige og gode frikadeller. Kan varmt anbefales.

  -   2008-05-22 08:09:05
Rigtig dejlig opskrift, som kan varieres i det uendelige. Stort hit hjemme hos os.

  -   2008-05-09 03:40:08
Virkelig god. Erstattede den tørrede rosmarin med en kvist frisk rosmarin og frisk oregano, meget finthakket. Det var også godt. Tak for mad! :-)

  -   2008-03-11 18:04:41
hmmm det smagte godt, vi brugt de krydderier vi kan lide og fik grovpasta og grøntsager til

  -   2008-02-25 20:11:54
Mmm det er lige før de er bedre end min bedstemors :) I stedet for hvedetoast brugte jeg en grovtoast og så kom jeg en spiseskefuld mere parmesan ost i, samt to ekstra fed... Fungerer glimrende med hakket kyllingekød :)

  -   2007-11-20 19:04:32
det smagte godt

  -   2007-10-17 17:24:27
tusind tak for mad

  -   2007-09-14 17:44:41
Det er nogen af de bedste frikadeller jeg nogensinde har smagt. Men næste gang laver jeg dobbelt sovs. Der var for lidt og mine unger var vilde med sovsen. Tusind tak for en dejlig ret.

  -   2007-08-17 03:09:07
Jeg lover dig, det er de bedste frikadeller ever! Jeg har aldrig smagt så gode frikadeller før! Super lækkert! Jeg vil næsten sige tak, nej ved du hvad jeg siger sgu tak! :D

  -   2007-07-24 13:21:53
Mand, hvor er de bare gode. De smager også godt kolde.

  -   2007-07-16 18:24:02
Fantastisk ret og en god fornemmelse med alle de friske råvarer

  -   2007-07-16 08:57:12
Prøv hakket oksekød, det bliver frikadellerne absolut ikke ringere af.

  -   2007-07-16 08:10:35
Den ser bestemt rigtig god ud, så den skal prøves !!

  -   2007-07-16 01:27:00
den prover vi det ser ud til at smage godt,hi, fra os Hans

  -   2007-07-01 19:31:53
Friske tomater bør flåes. Skær blomsten ud og dyp tomaterne i spildkogende vand i ca 30 sekunder, skyld dem så under kodt vand, nu er skrællen lige til at pille af.

  -   2007-04-25 09:16:00
min kæreste kunne ikke lide frikadeller før, men så lavede jeg dem her, han elsker dem! og det gør jeg også!

  -   2005-01-01 01:01:01
den smager perfekt

  -   2005-01-01 01:01:01
Kanon god opskrift

  -   2005-01-01 01:01:01
De bedste frikadeller jeg har smagt