Gode frikadeller med stuvede ærter, gulerødder og persille

Gode frikadeller med stuvede ærter, gulerødder og persille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gode frikadeller med stuvede ærter, gulerødder og persille, billede 4 Gode frikadeller med stuvede ærter, gulerødder og persille, billede 1 Gode frikadeller med stuvede ærter, gulerødder og persille, billede 2 Gode frikadeller med stuvede ærter, gulerødder og persille, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
75 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Stuvning:
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
200 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.75 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Tilbehør:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
  Stegning
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Rør kødet godt med saltet. Det pillede løg rives på den grove side af rivejernet. Tilsæt løg, æg, peber, mel og mælk og rør farsen godt med elpiskerens æltekroge.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Kog dem 15 min. i vand tilsat salt. Tilsæt de frosne ærter, bring det i kog igen og lad det koge i 5 min. Ryst mel og vand sammen til en jævning. Rør jævningen i under omrøring og lad stuvningen koge igennem i 3-4 min. Tilsæt smørret og smag til med salt.

Steg frikadellerne, der formes ved hjælp af en spiseske, i det godt varme smør, giv dem ca. 8 min. på hver side, vend dem nogle gange under stegningen.

Hak persillen.

Server de nystegte frikadeller sammen med ærtestuvningen drysset med persillen og nykogte kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 81743 gange,
og udskrevet 2118 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13216 (3146 kcal)
KJ pr. Pers. 3304 (786 kcal)
Vægt ialt 3444 gram
Vægt pr. Pers. 861 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 383 KJ (91 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 10.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-17 00:15:41
Du har ret, det har intet med gule ærter at gøre.. Men det var vel heller ikke meningen når der klart står "stuvede ærter" skrevet? ;p

  -   2010-02-24 15:12:17
Jeg har lavet disse frikadeller mange gange, og de er virkelig gode - tilpas krydrede og fine i konsistensen.

  -   2010-02-15 19:43:27
hvis du gider at læse, så står der intet om gule ærter

  -   2009-12-06 05:14:55
har da intet med gule ærter at gøre

  -   2005-01-01 01:01:01
de er sq goe , , !