Hel høkogt, røget skinke

Hel høkogt, røget skinke, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hel Skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 stk hel skinke (ca.9 kg)
500 g.eng-hø eller "hamster-hø"
50-100 g.blandede grønne krydderurter (merian timian rosmarin salvie og oregano)
 
Opskrift:
Skinken rund-udbenes for rørknoglen (lad slagteren hjælpe).

Sværen ridses groft over hele skinken. Og skinken kommes i en bradepande og steges i ovnen i 1 time ved 225*C.

En stor gryde fyldt halvt op med vand sættes over at koge. Heri kommes det halve af høet og krydderurterne. Når vandet koger kommes skinken ned oveni. Skinken skal nu koge i ca. 1 1/2 -2 timer.

Før servering tages skinken op og den nu bløde svær fjernes. Skinken er nu klar til tranchering, anrettes med resten af høen på et skærebræt.

Tips:

Ønsker man derimod sprød svær på skinken, kan man med held anvende den omvendte fremgangsmåde, ( koges først, steges bagefter) dog bør sværen efter kogningen ridses meget fint. Denne opskrift kan også anvendes på mindre udskårne skinkestykker, stege/koge -tiderne ændres tilsvarende.





karakterer:
Opskriften er vist 27456 gange,
og udskrevet 179 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu