Kogt torskerogn
Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskerogn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Torskerognen skylles lægges i en gryde og dækkes med vand.
Krydderier, salt og eddike tilsættes.
Vandet bringes langsomt i kog
Rognen simrer 30 - 45 min., afhængig af størrelsen.
Rognen tages op og rognen afkøles
Serveres med hvide kartofler og en sauce efter egen smag. Saucen kan være persillesauce, hollandaise, citronsauce, remuladesauce eller sennepssauce. Tips: For at undgå torskerognen går i stykker kan den pakkes ind i bagepapir/madpapir. Rognen er lækker som pålæg i skiver. Hinden fjernes. Rognen moses og røres op med hytteost, ca. halvt af hver. Skæres i skiver og ristes let på panden i smør eller plantemargarine, et par minutter på hver side. |
Torskerogn kaldes også for bukser da den ligner et par bukser med 2 ben.
FAQ: hvor længe skal torskerogn koge? Torskerogn skal koge 30-45 afhængig af størrelsen. kan man fryse kogt torskerogn? Kogt torskerogn kan fryses. Hvor lang tid kan kogt torskerogn holde sig? Kogt torskerogn kan holde sig 4-7 dage i køleskab. Er torskerogn sundt? Frisk torskerogn betegnes som sund. |
Opskriften er vist 281776 gange,
og udskrevet 4660 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (89 stemmer) |
|
Kommentarer Annett - 2023-01-18 17:26:30 Enig med Erik Andersen. Jeg (gammel husmor ;-)) har altid lært at pakke rognen ind i madpapir. Det skal ligge lidt stramt om rognen, ellers bliver den løs. Kapers sauce passer også godt. Erik Andersen - 2020-08-17 21:06:12 Man må, for Guds skyld og din egen, ALDRIG koge mad med alufolie omkring, da alufolien afgiver giftige stoffer til kogevandet. Det er alufolien sammen med saltet, som virker som katalysator. ALDRIG!!!!!!!!!!!!!!!!! Knud Eckeroth - 2016-01-16 20:11:48 Jeg tror at man ikke skal være for fedtet med krydderierne det glver smagén Jorgen - 2013-02-26 12:07:10 Hvad kan man gøre med rogn som er for moden? For stor afstand mellem æggene? John - 2011-02-26 07:35:17 Til Iver, de skal da ikke stege 20 minutter på hver side! Riborg - 2010-02-25 15:28:08 PS: jeg kommer også et løg i kogevandet. Kirsten - 2009-04-21 20:10:59 Tips: Put rognen i en nylonstrømpe når den skal koges. Lystfiskeren - 2007-01-06 15:53:44 Er lige kommet hjem med frisk torskerogn og ville så lige prøve denne opskrift. Den er perfekt, simpel og med et helt perfekt resultat... KAJA - 2005-01-01 01:01:01 Det er meget vigtigt ikke at koge torskerognen for meget så bliver den tør og kedelig denne opskrift smagte pragtfuld takker Inge - 2005-01-01 01:01:01 Jeg vil give Marian ret det er den bedste og den nemmeste måde at koge rognen på SKØNT Marian Pedersen - 2005-01-01 01:01:01 Det er bare måden at koge torskerogn på. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne