Små russiske boghvedepandekager blinis med stenbidderrogn

Små russiske boghvedepandekager blinis med stenbidderrogn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Mel - Boghvedemel

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :      Red :
Små russiske boghvedepandekager blinis med stenbidderrogn, billede 4 Små russiske boghvedepandekager blinis med stenbidderrogn, billede 1 Små russiske boghvedepandekager blinis med stenbidderrogn, billede 2 Små russiske boghvedepandekager blinis med stenbidderrogn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
10 gram Gær, frisk
100 gram Boghvedemel
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Stegning:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
700 gram Stenbiderrogn, frisk
1 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
8 spsk. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
evt. Blandet salat
   
Opskrift:
Lun mælken og rør gæren ud i den. Pisk mel, æggeblomme og salt i og lad den hæve en times tid.

Pisk hviden stiv og vend den i dejen.

Brun lidt smør på en pande og sæt dejen på panden i små klatter med en lille ske. Dette lykkes ikke på en møgpande. Steg blinierne et par minutter på hver side og hold dem lune i alm. ovn.

Løget hakkes fint. Cremefraichen piskes stiv og smages til med lidt citronsaft.

Anret pr. person på (evt. forvarmet) tallerken ca. 100 g. frisk stenbiderrogn tilsmagt med salt. Kugl creme fraiche op med en varm ske og anret ved siden af rognen sammen med lidt finthakket rødløg. Pynt med dild og lidt frisk lime (eller citron).

Tips:

Stenbiderrognen kan vendes i salt og hvidvin og sættes i køleskabet i ca. ½ time.





karakterer:
Opskriften er vist 98423 gange,
og udskrevet 2898 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8674 (2065 kcal)
KJ pr. Pers. 1445 (344 kcal)
Vægt ialt 1352 gram
Vægt pr. Pers. 225 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 641 KJ (152 kcal)
Protein 9.6 gram
Fedt 7.5 gram
Kulhydrat 11.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-01-24 21:21:43
Kan de fryses

  -   2015-12-28 18:11:51
Hvor mange er der til hver? hvis jeg bare tapper antal personer?

  -   2012-04-13 14:41:54
Blinis kan sagtens fryses, og tages op og lunes lidt i mikroovnen:-)

  -   2012-04-04 06:44:07
jeg skal lave en del blinis til påskefrokosten. kan jeg lave dem i forvejen og fryse dem? Hilsen Sanne

  -   2010-02-04 08:44:01
Synes de havde en mærkelig smag og anden gang jeg lavede dem skiftede jeg boghveden ud med grahamsmel, det blev meget bedre... kan godt være det ikke er korrekt, men det forbedrede smagen.

  -   2009-09-05 08:46:33
Hvorfor kan det ikke være rigtigt, at opskriften vises under 'vegetarisk'? Du er jo helt selv herre over tilbehøret til dine Blinis ;-)

  -   2009-05-10 20:46:27
Opskriften er der når man søger under vegatarisk mad! Det kan da ikke være rigtigt?

  -   2009-01-02 20:37:35
O_O lad for kattens skyld være med at piske cremefraichen! det slår luften ud af den. det jeg spiste endte med at være blinies med cremefraiche dressing... så flydende var det. Man kan også bruge små stykker røget laksefilet i stedet for stenbiderrogn ^^

  -   2008-10-01 13:49:36
Prøv at blande stenbiderrognen, creme fraichen og rødløget sammen. Det synes jeg er endnu mere lækkert:-)

  -   2008-09-23 11:10:55
Jeg havde ikke boghvedemel... men brugte sigtemel.. de blev rigtig gode.

  -   2008-07-03 16:43:24
Hvorfor er der ingen lige så gode pandekager som denne???

  -   2008-03-24 22:15:45
Fantastisk opskrift. Prøv også at tilsætte nogen grofthakkede grøntsgaer, oliven og skinke.

  -   2007-01-25 12:48:29
Nemme at lave og smager herligt!