Helstegt lammeryg
Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fedtlaget skæres igennem midt på, over rygtappen, og fedtet løsnes fra kødet, men skæres ikke helt af.
Fileterne renses for sener og hinder.
Få slagteren til at gøre det.
Gnid kødet med krydderierne og læg ryggen i et ovnfast fad. Brun den ved 225 grader C i 15 minutter. Dæmp varmen til 200 grader C. alm. ovn og kom 3 dl vand eller bouillon i fadet. Lad den stege yderligere i ½ time. Sovs: Smelt smørret i en gryde og drys mel over. Tilsæt skyen og vand eller bouillon lidt efter lidt, spæd til med fløde. Tilsæt kulør og smag det godt til. Filetterne skæres af benene og skæres i skrå skiver. Kødet kan lægges tilbage på ryggen og serveres herpå. server sovsen til, sammen med små kogte kartofler og broccoli, gulerødder, blomkål, bønner eller ærter. |
|
Opskriften er vist 207176 gange,
og udskrevet 4323 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (33 stemmer) |
|
Kommentarer Stephan - 2020-12-22 19:23:14 Det var virkelig lækkert. Ove Poulsen - 2020-04-09 09:34:58 Super opskrift, gik rent ind. Peter Blaabjerg - 2018-10-25 08:23:44 Supert anonym - 2009-01-24 16:20:49 2 Laubærblade kan bruges i stedet for merian anonym - 2008-12-30 21:22:36 Vi er meget tilfredse. Specielt for de 4 billeder. Vi har læst og læst og studeret vores tre rygge på bordet. Og nu fandt vi denne side. Tak. louise - 2008-11-24 14:05:43 fantastisk at der er tilføjet billeder med klargøring. det gør det noget nemmere at se hvordan det skal gøres. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne