Flæskeæggekage

Flæskeæggekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Flæskeæggekage, billede 4 Flæskeæggekage, billede 1 Flæskeæggekage, billede 2 Flæskeæggekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Stegeflæsk 1 skive stegeflæsk vejer ca. 60 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
8 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Flæsket steges sprødt på panden og tages op.

Mel, mælk og æg piskes sammen med krydderier og kommes på panden. Æggekagen bages ved svag varme.

Når den er næsten færdig, lægges flæskeskiverne ovenpå og purløgen drysses over.





karakterer:
Opskriften er vist 234924 gange,
og udskrevet 5211 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (75 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10188 (2425 kcal)
KJ pr. Pers. 5094 (1212 kcal)
Vægt ialt 1387 gram
Vægt pr. Pers. 693 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 734 KJ (174 kcal)
Protein 10.8 gram
Fedt 13.7 gram
Kulhydrat 2.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-10-14 18:16:02
Opskriften er mangelfuld Der mangler oplysning om hvor lang tid æggekagen skal bages

  -   2014-04-09 11:04:56
Prøv at severe Stuet spinat til fleskæggekage Mums

  -   2012-01-10 10:22:37
Synes det skal være stegt fersk flæsk, som min morfar lavede den i 50'erne.

  -   2010-03-24 19:35:27
nem og hurtig at lave.. jeg lede i 10 min for at finde en alm. ægge kage uden alt muligt mærkeligt i.. :o) og den her er super..

  -   2008-08-27 11:30:43
hejsa ja jeg vil lige tilføje at man kan bruge cocktailpølser i stedet for flæsk gerne rugbrød til æggekagen og stærk sennep

  -   2008-07-04 20:16:43
Kan også laves med letsaltet flæsk. Vi lå et grydelåg over. Rigtig god.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er en god ide at lave mel og mælk til jævning, så melet ikke klumper

  -   2005-01-01 01:01:01
Vi har lige lavet den, den simpelthen gude skøn!

  -   2005-01-01 01:01:01
Brug kartoffelmel i stedet for alm. mel. pynt ogsåmed tomat.