Forloren hare med vildtsovs
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 90 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Opskrift på forloren hare med vildtsovsHvem ønsker ikke at sætte tænderne i en omgang gammeldags forloren hare med bacon? Retten er en populær klassiker, som har mættet mange danskere gennem årenes løb - faktisk lige siden begyndelsen af 1900-tallet, hvor opskriften for første gang blev nævnt i Frøken Jensens Køkken kogebog. Dengang blev farsen dog svøbt i spæk.Forloren hare i ovn består i bund og grund af et lækkert farsbrød svøbt i bacon, hvortil der gerne serveres en god, gammeldags vildtsovs. Når du bager forloren hare, skal kernetemperaturen nå 75 grader, før det er gennemstegt. Opskriften har dog slet ikke noget med en hare at gøre - men hvor kommer det snurrige navn egentlig fra? En såkaldt “snyde-ret”Det er en ret, der hører under de såkaldte “snyde-retter” - ligesom du helt sikkert har hørt om forloren pindsvin eller skildpadde. De kaldes snyderetter, fordi ‘forloren’ betyder ‘snyd’ - og skal derfor indikere, at retterne ikke har noget at gøre med hverken en hare, et pindsvin eller en skildpadde.Men hvor kommer haren så ind i billedet?Dette fortæller stadig ikke meget om, hvor rettens navn kommer fra. I lærebogen for kokke står der, at farsen skal formes som en hareryg, hvortil der lægges ribsgelé i hullet mellem de to “fileter”. Hele idéen med retten må derfor være, at få sit farsbrød til at ligne og fremstå som hare - og heraf kan rettens navn stamme fra.Du finder den bedste forloren hare opskrift hos Alletiders Kogebog. FAQHvorfor hedder det forloren?Historien går på, at farsen formes, så det ligner en hare. Forloren betyder “snyd”, hvilket indikerer, at retten ikke indeholder harekød. |
Opskriften er vist 1964133 gange,
og udskrevet 54054 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (479 stemmer) |
|
Kommentarer super ret - 2023-01-26 17:24:41 nem at lave super ret Ib Andersen - 2021-10-07 13:43:23 Det er bare en kæmpe god opskrift, som elskes af både børn og voksne. anonym - 2021-10-07 13:39:35 Det er bare en pragtfuld ret...som altid scorer både hos børn og voksne. anonym - 2021-08-31 11:03:41 En hare er en sjælden fangst, den lever mest af kål og angst men hvis den ikke føler fare, er det en forloren hare. (Michael Rode) anonym - 2021-02-10 18:41:05 God opskrift, ungerne elsker den. Jeg putter dog revet løg i farsen for mere smag. Carsten Holm - 2020-12-14 13:27:51 Hvor kommer ribsgele fra? Jeg altid fået forloren hare med tyttebær syltetøj/gele, - utalige forskellige kokke gennem 40 år til søs. Smager fantastisk med ris til i stedet for kartofler. Susanne - 2020-10-03 17:41:45 Kan man bruge tyttebær gelé i stedet for ribsgele GOG - 2020-09-13 18:31:11 Har sjældent dkvand, bruger øl. Tilsætter også et lille finthakket løg. Fin opskrift. carsten - 2020-04-16 01:54:51 Her lavet det flere gange, serverer det med "bløde" gulerødder og tyttebær, mums Vagn - 2020-01-10 18:25:24 den er ikke gammeldavs! man barderede med røget spæk Hak drengen - 2019-10-19 19:50:22 Hæld ikke mælk ned i en varm ildfast fad, det resultere i at springe - bare et tip :) bpj - 2019-05-08 12:43:16 Den er super lækker. Mine børnebørn elsker den. pga af allergi er den lavet uden mælk, med et ekstra æg. Fløde i sovs erstattet med vand og en ekstra bouillonterning og lidt hvidlæg Birthe - 2019-04-01 07:03:53 Lavet den første og sidste gang,den er hård og bastant - rigtig kedelig Ronni - 2018-12-27 18:28:17 Et drys revet muskatnød giver den lige det sidste pif Rhina - 2017-10-18 10:33:52 Hej, kan den gøres helt klar nogle timer før?? Aksel - 2017-07-12 12:06:48 Fantastisk Kætil - 2017-04-27 17:56:38 Forloren Hare. Er en børnevenlig ret. his os kommer der fint hakket Løg i farsen. Og hvis jeg ikke har fløde, bruger jeg mælk. sammen ligger jeg Champignoner til "haren" i ovnen. Smagen fra røget spæk og champignon, giver en god sovs, samt med en skefuld ribs gele. Hos os bliver sovsen hældt ud over "haren" når maden bliver serveret. Helge - 2017-04-14 19:25:16 Som en afveksling kom jeg tranebær i farsen, og løg. Super lækkert. Charlotte - 2017-03-01 21:58:55 Jeg har lavet denne opskrift mange gange efterhånden, og synes den er super! Dog bliver der ikke meget sovs ud af den mælk og bouillon som hældes ved farsen under stegning. Derfor vil jeg foreslå andre at bruge 5dl sødmælk og 5 dl bouillon til under stegning. Så får man en mere tilpas mængde sovs - passer godt til en portion til 8 personer. anonym - 2017-02-04 19:23:04 Mangler helt klart smag - kunne piftes op med reven løg og svitsede bacon tern Ahos - 2016-07-08 21:59:59 Brug løg og de krydderier i kan li, del fars og put nye porrer og gulerødder i midten. Slut af med røget bacon i selv har skåret ud. Gammel opskrift fra min mor. Margit Dam - 2016-03-28 10:55:59 Hej, jeg har lavet denne "hare" flere gange, og den smager supergodt. Nu kunne jeg godt tænke mig at lave den af 1200 g kød, én gang til 2 gæster + os selv, og så resten til os selv 2 dage senere (+ evt. noget til fryseren). Hvor lang tid skal den have i ovnen, med den mængde kød? Jytte Wagner - 2016-02-02 18:17:33 Jeg kom lidt timian i og lidt danablue i sovsen. Pia Holm Andersen - 2016-01-20 08:42:07 Det her er en ret man nyder, og serverer for andre. Selv min pige nød retten, og mon ikke også hun vil servere den for andre. Aase Nielsen - 2015-10-24 17:16:04 Er træt af frikadeller,så slog jeg farsmad op på Google og fandt denne opskrift. Det har jeg ikke fortrudt, jeg bruger den jævnligt. Dejlig billig og mættende mad Børge Hastrup - 2015-09-05 17:30:14 Forloren hare kan ikke tilberedes med bacon. Der skal bruges røget spæk, hvor noget blendes og røres i farsen, mens resten sættes som pigge på haren. Hvis man bruger bacon, r det bare e almindelig farsret :-). kitha - 2015-07-19 17:38:16 Med eller uden løg er det altid god. Man kan også komme bacon tern i kødfars som giver mere smag Max Skou - 2015-04-13 21:27:31 Hvorledes får i 101% Energi indhold :-p anonym - 2015-03-18 18:53:40 Den bedste opskrift på forloren hare, som jeg har lavet julie - 2014-08-12 16:49:14 Hejsa :-) kan man erstatte danskvand med noget andet? Bitten - 2014-05-26 21:19:34 Mit barnebarn på 11 år havde i s fået forloren hare og ville gerne have at jeg skulle lave denne ret. Det er mange år siden jeg har lavet denne ret så jeg fandt jeres opskrift og jeg må nok sige at det er den bedste forloren hare jeg nogensinde har serveret, så meget ros till opskriften. Anna P - 2014-03-12 20:25:09 Rigtig god! Dog foretrækker jeg en kødblanding af oksekød og svin men den fungerer stadig super godt! Og læææææækker sovs Lotte - 2014-01-18 20:04:42 Tilsatte lidt finthakket soltørrede tomater, et par fed hvidløg og løg til farsen. Rigtig lækkert!!! og så hasselback-kartofler til :) Suspigen - 2013-11-01 13:55:34 Den skal da prøves i aften :-) Erik Søgaard - 2013-10-18 09:04:01 Jeg kommer altid Stenfri Svesker indeni min forloren Hare, det smager bare rigtig godt Maj-Britt - 2013-10-16 09:12:12 Nåh ja og så fletter jeg baconen hen over - det giver intet til smagen, men ser super flot ud. Maj-Britt - 2013-10-16 09:11:11 Super lækker opskrift - det bliver 4. gang vi laver den, men denne gang ryger der skiver af æble og løg i midten for at pifte den lidt op, så den ikke bliver så tung. Og så lidt skimmelost i sovsen. Glæder mig helt. Mazur - 2013-02-18 20:11:39 Ikke mindre end fantastisk. Jeg lavede den blot lige efter opskriften. Tak for den! Jannie Petersen - 2012-10-10 09:46:40 Super lækker middagsret, kan varmt anbefales :o)Dog kan man sagtens bruge fedt fattig fars. oliver - 2012-10-05 18:03:18 livret:-) den smager bare godt Flemming - 2012-04-26 12:26:05 Har stegt "Haren" i en stegeso (for at prøve). Resultatet blev rigtig godt. Der blev dog en undtagelse: oversiden af "Haren" fik ikke en sprød overflade. God ide med championer. Knuste enebær(ca. 10) og kom i dejen. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne