Hjemmelavet pølse
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet Indsendt : |
|
|
Skær den kogte nakkefilet i små tern eller findel kødet med en røremaskine, mens det endnu er lunt. I blenderen bliver det for findelt. Smag til med salt og peber. Bland hakket kød med hakket spæk og rør ægget i.
Skær chorizo i små tern og rist dem på en tør pande sammen med løg og hvidløg i små tern. Hæld pandens indhold i farsen. Tilsæt finthakket timian og rosmarin. Bland det lune, kogte kød i farsen. Tilsæt salt og peber. Steg evt. en lille prøvefrikadelle for at kontrollere om smagen er i orden. Kom farsen i tarme. Brug en kødhakker med pølsehorn eller en sprøjtepose, men så er det hårdt arbejde, og det er nemmest, mens farsen er "lun". Fyld ikke tarmene for hårdt, da der skal være plads til snor for hver 8-10 cm. Kog pølserne ved svag varme i lidt suppe eller vand 5-10 minutter afhængig af tykkelse. Lad pølserne ligge i suppen i køleskab, indtil de skal bruges. Skyl suppen af pølserne og steg dem i olie. Skindet bliver mest sprødt, hvis olien står halvt op om pølserne under stegningen. |
|
Opskriften er vist 41954 gange,
og udskrevet 762 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Den almægtige - 2013-01-24 10:05:55 Man koger ikke ting, hvis man ikke må kommer op på 100 grader. Men mange tak for tippet at man ikke må komme over 80 grader :) anonym - 2010-04-13 06:22:48 Kogevandet må ikke overstige 80 gr. ellers springer pølserne. Mikkel - 2009-09-08 17:41:32 Hvordan kan man koge ved svag varme....? Der er vist noget med at kogning af vand foregår ved 100 grader C. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne