Franskbrød med bagepulver
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tørdelene sigtes sammen, blandes med mælken og æltes grundigt.
Dejen formes til brød, der stilles på en smurt bageplade, eller lægges i en smurt form, hvorefter dejens overflade gives nogle snit med en skarp kniv. Pensles med æg der er sammenpisket med f.eks. vand. Bestrøs med birkes. Bages til det er lysebrunt ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Brød hævet med bagepulver bliver hurtigere tørt end brød, der er hævet med gær. Der kan anvendes 50 g. fedtstof, der smuldres i melet. |
|
Opskriften er vist 252301 gange,
og udskrevet 3162 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (125 stemmer) |
|
Kommentarer Kurt - 2021-03-04 12:31:00 Skru ned for alt det bagepulver. Fulgte selv opskriften og måtte smide brødet ud. ½ - 1 teskefuld bagepulver er rigeligt Lone - 2021-02-22 20:05:17 Fulgte opskriften og lavede versionen med 50 g smør. Brødet blev super flot og forventningerne var høje. Men men men...... det smagte ganske SKRÆKKELIGT. Svært at beskrive smagen, for jeg har aldrig smagt noget lignende, men hvis jeg skal prøve, så smagte det lidt af kage med en bismag af noget, der måske kunne være bagepulver. Min anbefaling er: Don't do it!! Torben - 2019-04-12 06:59:08 Super godt brød når der tilsættes 50 gram smør. Skal bages i præcis 37 minutter ved 200 grader. men hold igen med saltet.jeg lavede brødet en tredjedel større, men holdte mig til en lille teske salt og sukker. Så brug kun ca en halv teske salt/sukker. Brødet smager ikke af bage pulver og han en lækker blød konsistens der stadig er lækker på anden dagen. Filip, Mexico - 2018-09-11 16:47:04 Kan ikke finde gær her, så det var fint der var en opskrift med bagepulver. Så på de andres idéer, så skiftede ca 75 gram mel med havregryn. - Bagetiden var ca 40 minutter.- Lavede 2 brød, og pga sukkersyge skiftede jeg i det ene brød sukkeret med Stevia.- Familien vidste ikke dette, og selv om de har sagt de ikke kan fordrage Stevia (?), så sagde de, at dette brød var bedre, ha! Nadia - 2017-11-10 12:20:07 Fandt ud ag at bagepulveret kan udskiftes med natron og kombineres med tykmælk. Dette gør brødet utroligt lækkert Anonym: - 2017-02-24 15:02:20 Kan man godt bruge dansk vand i stedet for mælk Maria - 2016-12-25 15:38:10 Brødet bliver meget salt og smager en smule af bagepulver. Det er rigtig godt til suppe. Jeg udskiftede lidt af melet med havregryn Kurt - 2016-08-11 20:06:34 Det bliver bestemt ikke for salt! Der står 1 teske salt. Kunne have tænkt mig det mere luftigt, men i mangel af gær er dette en god nødløsning og med lidt mere fedtstof tror jeg det bliver bedre. Det blev sprødt og flot brunt :-) og det gled ned hos os alle. Vil prøve nogle af de gode ideer I andre er kommet med. Tine - 2015-09-07 11:04:01 Jeg gav brødet ca 30 min i ovnen. Det blev fint gyldent og gennembagt. Jeg knækkede også et æg til opskriften for at hjælpe dejen med at hæve lidt mere. Vellykket resultat, selvom brødet 'kilder' lidt på tungen efter et par skiver. Elin - 2014-03-19 07:29:29 Altså det er en nem opskrift, har ikke smagt endnu, men brødet var lysebrunt efter 10 min. Brødet er stadig ikke kok og har fået 30 min... Hvor længe skal det have?? Østerbro - 2014-02-25 14:19:41 Det er også utroligt lækkert med masser af kerner. Jeg har erstattet 100g mel med 150g kerner og nødder, og bagt på 185 i varmluft. Super lækkert. NAMMENAM - 2013-05-26 13:24:57 SÅ nemt, og smager virkelig godt. Jeg brugte dog naturel yoghurt og grahamsmel i stedet :D Casper - 2012-12-06 21:22:36 Sidder lige og venter på det bager færdigt nu, havde dog ikke lige sødmælk, så jeg har brugt skummetmælk. Og det ser ud til at det fungerer fint nok også. LhBager - 2012-11-01 08:59:30 Jeg synes dejen var rigtig lækker at arbejde med, det hævede så pænt op inde i ovnen og skorpen var så sprød! Men da jeg så spiste af det.. Det var utroligt salt og der var en rigtig grim følelse i munden af bagepulver.. Øv. L"Bager" - 2012-10-15 17:39:56 Det brød kan klart anbefales! Brian Boru - 2012-10-14 18:03:07 Ganske udemærket brød,men jeg vil dog anbefale at i giver det ekstra bagetid og kun anvender halv salt i forhold til anbefalet.Brødet bliver specielt dejligt hvis du man tilsætter lidt oliven olie. Enjoy og hilsen fra Irland. Gitte - 2012-03-19 13:43:36 Er godt nok spændt på denne opskrift... Har lige puttet brødet i ovnen, først i 25 min.. hvorfor står der egentlig ikke tid på opskriften? Ellers måtte jeg supplere lidt op med olie, simpelthen for at få en mindre tør dej.. Mælken var byttet ud med vand.. Glæder mig til at smage det... Og uanset om det bliver godt eller ej, så tak for denne opskrift, da jeg stod og manglede den ;) morten - 2012-02-03 09:19:28 de er og blir ikkke bedre anonym - 2011-10-23 23:21:14 Smager for meget af bagepulver og af salt. Fungerer ihvertfald ikke som morgenbrød Missrefsgaard - 2011-10-15 20:58:42 lækkert, putte hørfrø, groft rugmel og speltmel i sammen med hvedemelet og brugte så cream fraish i stedet for mælk da jeg ikke havde det, brødet blev meget luftigt og lækkert mig! - 2011-02-09 20:36:24 Ej, jeg syntes det smager mærkeligt! Ligesom en kage eller noget! Kan IKKE anbefales! Karina - 2011-02-05 11:10:48 I stedet for mælk, tilsættes ymer! Super resultat! Tobias - 2011-01-31 17:54:43 Jeg lavede det, og jeg synes det smagte al for meget af bagepulver Zenia - 2010-11-19 10:26:11 fint brød, hvis man ikke lige har gær. Puttede lidt havregryn og 5-korns blanding i da jeg godt kan li lidt grovere brød. Carsten - 2010-08-15 20:24:05 Brug vand istedet for mælk. Lidt olivenolie, ca 1 spsk istedet for smør. De smager godt. Putter man kerner bliver de bagt men hårdere end hvis brødet var bagt med gær. Mig:) - 2010-04-02 11:52:57 Hvad sker der hvis jeg kommer vand i, isteden for mælk? :S Og selvfølgelig også noget smør. Sira - 2009-07-24 14:01:44 Jeg syntes at denne opskrift er en super ide.. hvis man lige står og mangler noget gær!.. :D mig - 2009-06-17 09:44:01 Første gang jeg prøver at bage overhovedet. Det lykkedes nogenlunde, men jeg kunne godt bruge lidt oplysninger om hævetid og bagetid. Jeg brugte koldskål, for jeg havde ikke lige almindelig mælk, det gik fint. Maria - 2009-05-23 18:11:32 det VÆRSTE franskbrød nogensinde.. Var hårdt som en sten og umuligt at ælte. Blev aldrig glat på overfladen og røg til sidst bare i ovnen. Kort efter blev køkkenet fyldt af en forfærdelig lugt af mel. AD, havde ikke engang lyst til at smage på det - det røg direkte i skaldespanden! Absolut ingen succes.. øv Ann - 2009-04-21 14:07:46 Godt, men det kan blive lidt tørt. Prøv at tilsætte ca 100 gram rugmel, og 50 gram havregryn. Mums Roar - 2009-02-22 21:07:59 De godtnok nemme at lave. Har dem i nu. Men håber da de bliver størrer... For de godt nnok små :-/ anonym - 2009-02-19 09:00:08 hvor mange personer er den til? Rolf - 2008-11-23 18:39:07 Jeg bruger denne opskrift til alt muligt: madboller (med krydderier i og olie ovenpå), pølsehorn (det skal rulles MEGET tyndt), alm. boller og forskellige slags brød med hvad man nu har i skufferne. Når man laver brød med fom skal man dog lige være opmærksom på at det er helt færdigt indeni. Put evt. sølvpapir oven på formen og tag det af tilsidst når det skal "brunes#. anja - 2008-06-30 13:07:48 Rigtig godt.. også med gulerødder i... Synes dog det er en smule salt.. men kan godt være mig der har puttet for meget i?? Jeg bagte mit i 40 min og det blev super.. :-) mona - 2008-04-10 14:23:19 det smager rigtig godt med gulerøder i mmmmh :)ellers er det en rigtig god opskrift hvis man bare lige har lyst til at lave noget nemt. :D sidsel - 2008-03-16 17:16:42 det er nemt og smager udemærket. prøv evt med lidt timian eller oregano, som madbrød til supper ! ****** - 2008-01-23 15:04:43 Den er okay især når man ikke har gær:-) Birgitte - 2007-10-13 20:18:06 Virkelig nemt at lave, jeg tilføjede ca 50g 5-korns blanding hvilket gav brødet lidt mere "bid i". Julie - 2007-09-06 13:15:20 de er fine (: morten - 2007-08-21 18:41:01 De er ikke bare skide go`e, men også skide nemme at lave :D anonym - 2007-02-01 17:49:38 krnmælk i stedet for mælk gør det holdbart Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne