Farseret kalkun 02

Farseret kalkun 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kalkun ca. 2 Kg.
 
 fars:
250 g.hakket kalve eller flæskekød
2.5 dl.franskbrødskrummer
1 dl.fløde
1 tsk.stødt timian eller 1 fed knust
 hvidløg
6 skiverfersk flæsk
5 dl.bouillon
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kalkunen lægges på et bræt og med fingrene løsnes skindet forsigtig fra bryst og lår.

Tilbered en fars af det hakkede kød, franskbrødskrummer, fløde, krydderier og evt. lidt hakket indmad hvis man har det. Kom farsen ind mellem skind og kød på kalkunen, skindet holdes sammen med kødnåle.

Læg kalkunen på en rist over en bradepande med brystet opad. Dæk med spækskiverne. Kom lidt bouillon eller vand i bradepanden og steg ca. 2 timer ved 210 grader C.

Hæld skyen fra. Saucen jævnes med lidt mel rørt ud i vand og smages til med krydderier.

Kan serveres med kogte kartofler, der er vendt i smør på panden, og waldorfsalat.





karakterer:
Opskriften er vist 31535 gange,
og udskrevet 899 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-19 10:45:16
Nu har jeg lavet denne opskrift flere gange juleaften og synes, den er rigtig god. Jeg er begyndt at lave dobbelt portion stuffing, for det er familien helt vilde med. Og sovsen bliver også rigtig god! Kan anbefales!