Marineret oksefilet på grill

Marineret oksefilet på grill, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Marineret oksefilet på grill, billede 4 Marineret oksefilet på grill, billede 1 Marineret oksefilet på grill, billede 2 Marineret oksefilet på grill, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Oksefilet, afpudset
2 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Timian, frisk
1 Laurbærblade
0.5 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
6 Peberkorn, sorte
1 Kanelstang kanelstang ca. 5 cm.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Marinér oksefileten i rødvin, timianblade, groft knust laurbærblad, citronskal, hele peberkorn, kanel, olivenolie og flækket hvidløg. Kom marinaden og kødet i en plasticpose (så behøver man ikke så meget marinade) og luk posen tæt. Læg posen i køleskabet i 6 til 24 timer og vend den af og til. Jo længere tid kødet marinerer, jo mere smag tager kødet af marinaden.

Tryk oksefileten tør med køkkenrulle og krydr den med salt og peber. Brun kødet godt på alle sider. Flyt den herefter væk fra den stærke direkte varme til et sted med mere indirekte og svagere varme (dette kræver, at du bruger en kuglegrill).

Lad den grille i ca. 30 – 40 min. Når kødet er mediumstegt, føles det fjedrende ved et let tommelfingertryk. Stegetiden afhænger mere af filetens tykkelse eller højde end af vægten. Lad kødet hvile i et kvarter, inden det skæres i skiver.

Tips:

Ved brug af stegetermometer:
Mediumstegt: Kernetemperatur ca. 60°
Rosastegt: Kernetemperatur ca. 62°
Gennemstegt: Kernetemperatur ca. 68°

Stegetermometrets spyd stikkes ind i den tykkeste del af stegen, og temperaturen aflæses efter 1 min.





karakterer:
Opskriften er vist 392083 gange,
og udskrevet 13421 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (73 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5718 (1361 kcal)
KJ pr. Pers. 1429 (340 kcal)
Vægt ialt 1027 gram
Vægt pr. Pers. 256 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 556 KJ (132 kcal)
Protein 17.5 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 0.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-01-15 21:46:28
Jeg søger stegetider på en del af en oksefilet. Den vejer ca. 4,6kg så den er en del større end den der er i ovenstående opskrift. Er der nogen der har et godt bud på stegetid. Jeg foreventer at kunne køre med en temperatur på omkring 200 - 220 grader. Selv om det er vinter og koldt udenfor.

  -   2012-12-29 09:09:02
Der står at den skal lægge i marinade i 6-24 timer må den godt lægge længere end 24 timer eller bliver den for kraftig i smagen.......

  -   2012-06-13 20:32:22
Hvad rødvin kan man bruge jeg er ikk den stor rødvin kender

  -   2011-04-30 13:45:10
Peter H Jeg har læst flere steder at kernetemperatur på 56-60 er rød, så der omkring burde gøre det :-)

  -   2010-07-19 10:06:09
lækkert...lækkert Men vi er stadig nogle (måske kun få) hulemænd tilbage der ikke er bange for hverken salmonella eller bændelorm, og som nyder et stykke rødt kød, der ikke er ´spoiled´ ......... hvad siger vores kernetemperatur ??

  -   2008-06-24 22:05:23
Spændende marinade også til okseculotte. Marinaden blev kogt ind til sovs. En syrlig sovs, som jeg godt tør prøve igen.

  -   2008-03-16 10:41:06
Virkelig lækker på Weberen

  -   2007-07-26 16:48:03
Lækkert ser det ud, og jeg glæder mig til at lave denne lækre ret. Dog må jeg tilføje, at hvidløg ikke er min smag

  -   2007-07-17 21:48:16
super god, har brugt den flere gange til gæster , især meget lækker på grill, kan godt finde på at give lidt ekstra hvidløg ...UHM ..

  -   2007-04-27 17:37:46
Lækker, lækker, lækker - ´det eneste negative ved denne marinade til oksekød er at det fører til absolut madsvineri - lækker, osv.......

  -   2005-01-01 01:01:01
spændende marinade, der giver en meget lækker smag

  -   2005-01-01 01:01:01
god opskrift

  -   2005-01-01 01:01:01
Tak for udførlig og instruktiv opskrift!

  -   2005-01-01 01:01:01
lækkert

  -   2005-01-01 01:01:01
også god ovnstegt