Stegning af andestegen dagen før
Hovedingrediens : And - And hel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Du kan sagtens stege anden dagen før.
Du steger anden som du plejer. Skær bryststykke, under- og overlår fra skroget mens det stadig er lunt og læg det i et ovnfast fad smurt med andefedt. Andens rygstykker lægges i små bunker som dækkes med overskydende skind, som forhindre at kødet udtørrer ved genopvarmningen. Læg fyldet i en bunke ved siden af kødet. Dæk fadet med folie og sæt det i køleskabet til næste dag. Husk også at gemme andefedtet. Genopvarmning i almindelig ovn: Forvarm ovnen til 180 grader C. alm. ovn. Sæt det foliedækkede fad ind midt i ovnen. Steg i 20 minutter. Tag kødet ud af ovnen og skru op på 250 grader C. alm. ovn. Pensl kødet med andefedt. Læg nu kun folie over fyldet. Sæt fadet midt i den varme ovn i 10 minutter til kødet er gennemvarmt og skindet sprødt. Ved genopvarmning skal anden have så kort tid som muligt i den varme ovn for at bevare saft og smag. Derfor er ovnen nødt til at være forvarmet. Saucen kan også sagtens laves færdig dagen før og varmes inden servering. Tips: Se opskrifter herunder Kogt andesteg, vores favorit til stegning dagen før Andesteg med æbler og svesker Langtidsstegt Andesteg |
|
Opskriften er vist 545471 gange,
og udskrevet 15622 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (161 stemmer) |
|
Kommentarer Palle - 2017-11-10 08:00:09 Det skal være en MEGET MAGER and, hvis der ikke er fedt nok til at smøre med inden opvarmning Agnete - 2016-12-23 13:20:45 Når stykkerne skal smøres med andefedt, er der nok fedt fra stegningen, eller er det noget man kan/skal købe? Jette - 2016-12-22 16:29:14 Opskrifterne fra "Alle Tiders kogebog". er bare de bedste, det er altid dem jeg bruger. Stor ros MVh Jette Clausen Pia - 2016-12-20 18:55:43 Jeg har købt 10 frosne berberi andebryster og 10 andelår og vil gerne tilberede dem dagen før og opvarmes næstes dag. Jeg har ikke prøvet det før, men jeg tænker på at lægge dem direkte i ovnen i en stegepose med æbler og svesker og køle dem af i stegeposen - og så tage dem ud af stegeposen og opvarme dem næste dag, så de får sprødt skind. Hvad tænker I??? Agnete - 2016-12-17 12:55:25 Når stykkerne skal smøres med andefedt, er der nok fedt fra stegningen, eller er det noget man kan/skal købe? jhofman - 2015-11-16 17:06:11 Kan man stege anden, evt. en uge før, fryse den ned, og så opvarme den optøede and som beskrevet. ? MetteB - 2013-12-20 12:02:52 Jeg bruger en stegepose, når jeg steger anden dagen før, så bliver den ikke tør. Fedtet kan hældes ud af stegeposen, og når det er koldt skilles det. Det flydende bruges til sovs, og det stive til at smørre den parterede and, som bliver dejlig sprød ved opvarmning. Christina - 2012-11-13 15:22:24 Kan jeg stege ænderne to dage før??? Dagen før er jeg ikke hjemme.. Tak for svar :-) aarungsted - 2011-12-24 07:52:38 har været uheldig med at anden havde fået for lit varme i grillen, kan man godt stege den igen for at få den stegt igennem,?? anonym - 2009-12-22 23:25:35 Brugte den Mortens aften, og vil bestemt bruge den igen i overmorgen Ruth - 2009-12-21 01:45:03 Vi har hvert år stegt ænderne dagen før, da vi skulle have flæskestegene i ovnen d 24. Vores ovn er ikke stor nok når der er 24 personer til juleaften. Vi langtidssteger ænderne (130 gr i 6 timer). Ænderne tages ud af ovnen og afkøler et par timer. Derefter parteres de og lægges i en bradepande og stilles koldt til næste dag. Når flæskestegen er færdig d 24., smøres ænderne i lidt andefedt og sættes i ovnen ved 230 gr i ca 15 min. De smager som nystegte. God fornøjelse og go' jul. plet - 2009-03-05 12:55:15 ulf du kan sagtens bruge en frossen and mormor - 2008-12-22 15:32:37 Jeg har altid stegt anden og lavet sovs dagen før, da jeg mange gange har haft vagt juleaften til kl. 15, da jeg har været i postvæsenet. For der har man både tidlige og sene vagter, som ikke så mange ved? Erik - 2008-12-22 13:23:12 Jeg lader nu anden hvile til dagen efter - før jeg udskærer. Når anden er kølet af kommer den i en stor plastpose og hygger sig i kølskabet. Sagt og kraft bevares bedst muligt på denne måde Ulf - 2008-12-21 16:57:07 kan man bruge en frossen and? og opvarme igen dagen efter? Jane - 2007-12-21 14:31:14 Denne opskrift redder mig år efter år - det virker helt perfekt anonym - 2007-12-20 00:23:01 foliedækkede,er det sølvpapir man bruger der Gitte Nielsen - 2007-12-18 22:56:34 Super god ide, med at stege anden dagen før: Jeg har gjort det i mange år - og så er man fri for al fedteriet, når anden skal serveres. grethe andesteg - 2007-12-18 19:02:52 jeg sender her en stor tak for at jeg kan stege andesteg dagen før juleaften mvh grethe god jul lene - 2007-12-17 01:40:36 helt perfekt beskrevet H.H. - 2006-12-18 19:22:44 Jeg gør faktisk, det samme med Kalkun,det giver også et meget fint resultat . Peder - 2005-01-01 01:01:01 Ja som nystegt weber - 2005-01-01 01:01:01 perfekt ninnaniss - 2005-01-01 01:01:01 Jeg steger altid anden dagen før leder den afkøle og står til næste dag. parterer den smører den med andefedt og sætter den under grillen ca et kvarter. smager som nystegt elmo - 2005-01-01 01:01:01 Nemt og godt, ikke på højde med friskstegt, men opvejes totalt af at bradepanden ikke står til den 25, og skyen kan køle så meget af, at den er nem at skumme for fedt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne