Vegansk risengrød kogt på kokosmælk
Hovedingrediens : Nødder - Kokosmælk Højtid: Jul Fedtfattig opskrift Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
|
|
Kokosmælk og vand bringes i kog.
Risene tilsættes og koges under omrøring til risene lige netop
er møre - ca. 35 minutter.
Koges grøden for længe, kan konsistensen have en tendens
til at blive lidt “sej”.
Grøden smages til med salt,
Serveres rygende varm med kanelsukker og evt. en “smørklat”
af mælkefri margarine.
Ønsker man at anvende grøden kold som Ris a la mande tilføjer man opskriften en flækket vanillestang, som koger med, og fjernes, når grøden er kogt. Grøden drysses med sukker og afkøles. Serveres med kirsebærsauce. |
|
Opskriften er vist 42634 gange,
og udskrevet 556 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (120 stemmer) |
|
Kommentarer Gry - 2018-01-04 18:55:32 Smager godt, men den er lidt for tynd efter min smag. Jeg kan godt lide en mere fast risengrød. Jeg synes dog den smager lidt som en dessert, og min datter sagde det smagte som ris ala mande, hvilket hun ikke kan lide. Imorgen vil jeg prøve at lave klatkager af resten, og måske en gang ris ala mande. Det vil sikkert være perfekt. Chris - 2016-10-03 08:19:09 Rigtig fin opskrift! - dog så prøvede jeg den til morgenmad og synes personligt at kokosen bliver for kraftig. Så jeg vil anbefale at spise den til frokost i stedet. Helen - 2016-01-17 20:34:47 Smager fantastisk! Min mand og jeg spiste hele portionen selv, og han sagde, at han syntes, det var endu bedre end almindelig risengrød! :) anonym - 2012-08-10 19:24:09 hvad er der af kalorier i denne omgang?? mvo - 2012-03-29 14:06:20 Et andet alternativ, hvis din datter har laktoseintolerans, er rismælk. Vi bruger selv 1/2 rismælk og 1/2 laktosefri mælk. Hels som vor mor lavede den bliver det dog ike :) Gitte - 2007-12-07 11:11:59 Først tænker man - det lyder lidt vammelt med kokosmælk. Men det smager jo slet ikke af kokos - dejligt med en opskrift som min datter kan tåle og som ovenikøbet smager rigtig godt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne