Appelsinmarmelade
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Appelsiner og citroner vaskes og skrælles med kartoffelskræller.
Skrællen skæres i fine strimler (evt. på foodprocessor).
Strimlerne koges i vandet i 15 min.
De hvide hinder fjernes fra frugtkødet, som skæres i småstykker. Kommes i gryden med strimlerne. Koges under låg i ca. 30 minutter. Sukkeret tilsættes og alt koger videre 25-30 minutter uden låg. Geleringspulver og sukker blandes og drysses i under omrøring. Koger ca. 2 minutter. Fyldes på glas. Tips: Brug kun økologiske appelsiner til denne opskrift. |
|
Opskriften er vist 153062 gange,
og udskrevet 4329 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (67 stemmer) |
|
Kommentarer kirsten larsen - 2017-10-24 17:01:42 putter det hele i kødhakkeren Kirsten 1-4-2017 - 2017-04-01 09:25:05 Det er anden gang jeg laver den ,har vagt jubel i min roklub ,den er supper let at lave. Grethe - 2017-01-24 17:04:30 Jeg har lige lavet marmeladen og brugt 1 kg. syltesukker men da den var kold var marmeladen stadig tynd hvad har jeg gjort forkert og hvad kan jeg gøre for at redde den Anna Grete - 2016-08-02 12:32:45 Det er den bedste appelsinmarmelade jeg har lavet, fik opskriften af min broder. Bruger syltesukker, det bliver den rigtige konsistens. En dejlig værtindegave bl.a. Lejf Jensen - 2016-04-26 16:29:04 Tak for opskriften, det er første gang jeg laver Appelsin marmelade som er en af mine favoritter. Jeg glæder mig til at smage. Nu har jeg hældt det på glas og tog lige en smags prøve den er bare god. Det er ikke sidste gang jeg laver den. Marion - 2015-12-15 11:01:27 Jeg kan også anbefale at blende det. En perfekt værtinde gave Birgit Kronberg Kristensen - 2015-01-16 16:49:58 Er der nogen der ved, hvor man køber det der Heilala vaniliepasta som privatperson? SM - 2013-01-02 13:04:13 Dejlig dejlig marmelade - og jeg er ellers kræsen med netop appelsinmarmelade. Ang. tykkelse: Har tidl lavet appelsinmarmelade efter andre opskrifter, men syntes det virkede for tyndt, da jeg skulle hælde på glas - tilsatte så mere geleringsmiddel - og ups !! Det blev alt for stift. så accepter, hvis det virker lidt for tyndt det tykner når det bliver koldt !. anonym - 2012-12-18 16:28:41 Hvor tyk skal det være, før det kommer på glas? Jeg har brugt syltesukker og ikke geleteringspulver? connie Faurholt - 2012-07-09 16:08:51 Supergod opskrift! Jeg har allerede givet den videre til venner otg bekendte. Kirstine - 2012-02-05 21:59:30 Skiftede citronen ud med 4 lime og tilsatte også frisk ingefær, ca samme mængde som to tommeltotter, skøøønt :) Gunnar RAGU-KU - 2011-03-04 11:51:21 Prøv at hakke chili og kog det med Giver en meget pikant smag Thomas Kok Faaborg - 2011-02-27 23:14:24 Husk Cognac hvis man vil bruge den til ost :) mie - 2011-02-01 10:05:12 Den er kanon, hele familien er vild med den. anonym - 2010-12-12 16:29:39 Fin-fin opskrift! Helt godt bliver det når man til sidst hælder et skvæt(3/4 dl)whisky i...umh! Ulla Dyhr - 2010-08-09 20:00:19 Selve marmeladen er bare super.... prøv at tilsætte revet skal af en revet limefrugt... jeg har rigtig god erfaring med at blende "det hele"... inden jeg til slut koger op med sukkeret/ jævner med Marmelit. Tilsæt den revne skal fra 1-2 limefrugter som et ekstra pift!!! Så er der ikke for store stykker skaller eller andet, der forstyrrer marmeladens udseende... Kommentarer fra mine kolleger: Det er bare appelsinmarmelade, kan vi få opskriften!!! Og den får de da gerne:-)) Den er bare supergod!!! haroon - 2008-10-20 21:08:06 det er en god opskrift det er sådan vi laver og det sådan det smager godt Birgitte O. Nielsen - 2008-02-21 11:10:38 tilsæt 1 kg filippaæbler skåret i små tern, koges forsig selv, tilsættes lige før sukkeret tilsættes appelsin/citron, tilsæt ekstra 250 g sukker. Virker som "jævning, derved undgåes geleringspulver. Denne medtode anvender jeg ved kogning af al slags marmelade og undgår derved geleringspulver BT - 2005-01-01 01:01:01 super lækkert. Når man fjerner den hvide hinde bliver marmeladen ikke bitter |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne