Lavash
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : Red : |
|
|
Opløs 1 tsk. sukker i 3 dl. lunkent vand og rør 15 g. gær ud heri.
Stil det på et lunt sted, til det begynder at gære, og der kommer lidt skum på overfladen.
Kom mel, salt og evt. ekstra lunkent vand i og ælt det til dejen i løbet af ca 10 minutter bliver blød og elastisk. Stil dejen lunt og lad den hæve til dobbelt størrelse, hvilket tager ca. 30 minutter. Slå dejen ned, ælt den og lad den stå tildækket yderligere 30 minutter. Del nu dejen i boller på størrelse med æbler, og på en melet bordplade rulles hver bolle ud til en pandekage med en diameter på 20-25 cm. Drys mel på I bunden af en ovn, der opvarmes til 200 grader, lægges et stykke aluminiumsfolie og pandekagerne bages herpå en ad gangen i ca. 4 minutter. Læg et stykke klæde over brødene, efterhånden som de bliver færdige. |
|
Opskriften er vist 33288 gange,
og udskrevet 867 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (16 stemmer) |
|
Kommentarer KielWest - 2012-06-01 19:08:40 Hej. Jeg kan umiddelbart ikke få dem til at ligne eller smage som ballonbrød/Lavas. MEN, de er fantastiske som durum, altså en slags pandekage med salat og kød:-) Rita og Stein rune - 2012-03-04 21:24:00 De hever som bare d!! ser ut som en amerikansk fotball:)) Super oppskrift:) Johnny - 2011-07-23 20:15:07 Brødene findes både med bagepulver og, som her, med gær. For at få dem til at blive hule, skal ovnen OG PLADERNE forvarmes til 200 grader inden brødene kommes på. En pizzasten er et virkelig godt valg her. Jeg har også set fladbrød bagt på en simpel jernplade over bål i Egypten, og de hæver ligeså fint. Du kan også bage dem på en støbejernspande ved middel/ høj temperatur. God fornøjelse :) rem71 - 2011-07-21 12:16:58 hej kan det være at man skal folde den 1 gang ? har lige været syd på hvor vi fik det og her var den halvrund lidt ala en calzone pizza. jeg vil prøve og giver besked *o) c-skou - 2010-04-03 19:03:24 jeg har eterhånden prøvet på mange forskellige måder,sidst den med staniol i bunden af ovnen, jeg har dog aldrig fået et rigtigt hævet lavashbrød ud af det. jeg har altid brugt gær. jeg har spurgt på opskriften i Tyrkiet, og den svarer til ovenstående, jeg mangler dog at brødet hæver som en ballon. Hvad gør jeg forkert? anonym - 2005-01-01 01:01:01 I Tyrkiet laver de ikke brødet på den måde. Der skal ikke gær i dejen? Martin - 2005-01-01 01:01:01 Det er nemmere at bage dem, hvis man har en pizza-sten, som kan købes overalt... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne