Kærnemælkshorn
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk Højtid: Jul Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smuldres i melet, gæren røres ud i lidt af kærnemælken, hvorefter alt blandes og æltes godt.
Dejen skal hvile ca 30 minutter, så udrulles den i 2 runde plader, der hver skæres i 8 trekanter.
De rulles fra den brede ende til små horn, der sættes på en smurt plade. Her efterhæver de et lunt sted 30-40 minutter. Pensles med æg og bager ca 15-20 minutter ved stærk varme 200 grader C alm. ovn. Bagt sådan kan hornene flækkes og spises med smør, men de kan også drysses med sukker efter penslingen og spises som almindelige kaffehorn. De er meget lette Tips: Borgmestermasse: 100 g. ren rå marcipan 100 g. sukker 100 g. smør Rør marcipan og sukker sammen inden smørret røres i, passer til en portion med 16 kærnemælkshorn. |
|
Opskriften er vist 147433 gange,
og udskrevet 3778 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Birte - 2014-04-30 13:30:37 Efter min mening de bedste k-mælks horn :-). Meget nem dej at arbejde med. Som fyld bruger jeg 50 g. melis, 50 g.marg. 50 g. revet marcipan, og en god klat nutella, hvis haves. Jeg pensler med æg, perlesukker, fint hakkede mandler. Bettina.1965 - 2012-12-20 18:08:31 Synes de er tørrer og ikke særlig gode :-(( Monia - 2011-11-25 18:49:54 Meget lækker dej. Dog brugte jeg ca 400 g mel, kun 150 g smør, og ca 1,5 dl kærnemælk. Jeg lod dem have 1,5 time, og derefter 45min efter de blev rullet sammen. Jeg penslede med lun kærnemælk. Det blev godt. Jeg lagde en lille klar æblemos, revet marcipan og revet chokolade i midten. Næste gang vil jeg undlade æblemosen. Børnene kunne ikke lide det. sannekm - 2010-08-21 16:26:39 Rigtig god opskrift... også godse til pølsehorn Anna & Familien. - 2010-07-06 15:51:53 Meget gode horn. Vi puttede både marcipan og chokoladeknapper i :D mig - 2010-05-30 14:18:22 den lyder lækker mmm håber den smager godt Tove V. Larsen - 2010-01-06 17:21:59 De smager dejligt, med glasur på, lune og uden fyld i. Dejen er nem at arbejde med. sillemusen - 2008-09-27 08:45:53 smager også vildt godt med flormelis oven på når du pensler dem men ellers smager de vildt godt i skulle tage og prøve dem!!!!!!!!!!!!!!!! linda - 2007-11-13 13:24:13 dem man køber hos bageren er der borgmestermasse i, man kan også putte lidt marmelade i efter behag. Det skal spises helt nylavede. duer ikke næste dag. pernille - 2007-10-18 11:20:09 lyder lækker til kaffen Louise - 2007-01-13 18:16:40 skønne horn og endnu bedre med marcipan i :) maja - 2005-01-01 01:01:01 helt fantastiske horn og endnu bedre med chokolade i susanne - 2005-01-01 01:01:01 utrolig lækre horn. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne