Helstegt oksemørbrad i ovn
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Højtid: Nytår Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
En istandgjort oksemørbrad snøres evt. med garn, brunes i olie og sættes til afkøling.
Smør blandes med hakket persille, hvidløg, salt, peber, paprika og herbes de Provence. Det smøres på mørbraden, som steges ca. 25-30 minutter i en 250 grader C. alm. ovn. Mørbraden tages ud og hviler i 20 minutter uden indpakning inden den skæres i skiver. Bruges stegetermometer skal Centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være Lidt rød 55-60 C. Svagt rosa 60-65 C. Gennemstegt 65-68 C. Tips: Undlad evt. smørret og gnid presset hvidløg og krydderier direkte på mørbraden, eller nøjes med at gnid med salt og peber og steg. Beregn 200-250 gram oksemørbrad pr. person. |
Oksemørbrad - den møreste udskæringMed bare en lille smule forberedelse, en god stegepande, en ovn og et kødtermometer, vil du få et saftigt stykke af oksemørbrad. Oksemørbrad er den mest møre udskæring af oksekød, og den er placeret i lænden. Det er også herfra vi får filet mignon, som er lavet fra selve spidsen af enden af mørbraden. Der er også meget lidt fedt i mørbraden, hvilket gør den til en meget mager udskæring. På grund af alt dette, så er oksemørbraden også en af de dyreste udskæringer fra oksen.Tilbered oksemørbraden i ovnDu kan med fordel tilberede din oksemørbrad i ovn ved først at stege den af på panden, så den får en god stegeskorpe, hvorefter du kan overføre den til ovnen. Da oksemørbradens tykkelse vil variere, anbefales det, at du gør brug et stegetermometer. Hvis du ønsker at ramme din oksemørbrad, således den er medium stegt, skal den have ramme en kernetemperatur på 57 grader.FAQ:hvor meget oksemørbrad pr person?Cirka 200-250 gram oksemørbrad er passende til en person.hvor lang tid skal en oksemørbrad stege?Steg oksemørbraden til den har fået en god stegeskorpe.hvad serverer man til oksemørbrad?Kryddersmør egner sig især godt til oksemørbrad.hvor længe skal oksemørbrad have i ovnen?En oksemørbrads stegetid afhænger af størrelsen på kødet. Gør med fordel brug af et stegetermometer, som kan fortælle dig, hvornår kødet har opnået den ønskede temperatur og kerne. |
Opskriften er vist 1357964 gange,
og udskrevet 58082 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (427 stemmer) |
|
Kommentarer Erland - 2019-05-18 17:59:23 Om 35 min, er alt klar, og det dufter rigtig godt , glæder mig !!! Igen Erland - 2019-05-18 10:12:35 Skal lave denne ret for 6 gang,,, på denne måde får jeg mit oksekød, som jeg gerne vil have det!! Bruger lidt løvstikke , i snøret , smager godt,sammen med persille , m.m. Hansen - 2015-06-05 02:21:04 Super god og nem at lave Bitten - 2015-01-02 15:01:47 En helt og aldeles fantastisk opskrift - fulgte den slavisk og har aldrig fået så lækker en mørbrad før - og sovsen - ja, gjorde som Jesper nedenfor - siede stegeskyen og tilsatte 2,5 dl madfløde, lidt salt og peber og en klat smør = fremragende - topkarakter herfra Anita - 2014-11-09 11:53:28 Fantastisk opskrift, et hit til nytår. Laver alt forarbejdet om formiddagen, så er det bare at sætte mørbraden ind når gæsterne kommer. Anne - 2014-01-08 09:14:50 Var et hit hos ALLE gæster - ung som gammel! Og nemt at forberede i forvejen :))) Købte i skyndingen 1pk Thiese hvidløgssmør + 1pk Thiese Persillesmør, og blandede så bare de to sammen med Herbes de Provence, og det blev super godt (kan dog sagtens klare lidt mere hvidløg, hvis man som os ELSKER hvidløg). Dejlig nemt at koge smør/stegesky op med piskefløde og smage til medens stegen hvilede. Lavede dertil hasselbagte kartofler, halve ovnbagte tomater, stegte skivede portobellosvampe, og en salat af: kogte grønne bønner, rødløg, olivenolie, GOD balsamico, samt Santa Maria's pebermix. Salaten gav lige det syrlige tvist, så det ikke blev for "tungt". MUMS - der blev spist igennem! Anita - 2014-01-06 19:16:36 31-12-2013 Super opskrift. brunede den allerede ved 13 tiden, og kom smørret på da den var kold. Så var den klar til stegning om aftenen. anonym - 2013-12-27 16:47:09 Hold da op hvor smagte det godt. Tror det er den bedste oksemørbrad jeg har lavet til dato. Rikke - 2012-02-24 15:58:24 Vi prøver - jeg er spændt på at smage resultatet! :) anonym - 2012-01-02 09:31:28 SUPER god opskrift, prøvede dan til Nytåret. 10 kokkehuer herfra. Sofie.. - 2011-12-31 13:56:50 Ser rigtig lækker ud! :) <3 anonym - 2011-02-14 13:35:24 hold da op, det smager godt! 10 Lotte - 2011-01-20 17:55:48 Lækker, lækker, lækker og nem at lave.Jeg er ingen master chef. Har kun lavet kød i oven to gange i mit 46-årige liv men jeg fik 9 kokkehuer af alle gæsterne. Jeg brugte en halv teskefuld meget stærk paprika som gav kødet et lille twist. Det var nok til lige at fornemme warmen af det stærke krydderi. mesterkokken - 2011-01-05 17:38:48 Helt igennem den bedste oksemørbrad jeg har tilberedt til dato. Super god smag. Vi var 5 til spisning og alle roste maden - på nær vegetarianeren:-) mamampishi - 2011-01-01 01:16:33 MMHH! det smagte godt!!! jeg giver 10point jeg er vild med kryddeurter!! Jeg siger længe leve Alletiders kogebog!!!! Jætten - 2010-12-31 10:49:06 I stedet for provencekrydderi, bruger jeg frisk timian og en hakket chili. Genial opskrift! Ingelise - 2010-03-14 13:45:46 Det smager dejligt. Det gav dog en del røg i køkkenet under stegningen ved den høje temperatur. Men nu ved vi at vores røgalarmer fungerer. Serverede fyldte bagekartoler, og balsamico/acaciehonningglaserede grøntsager til.Uhm Anni - 2010-02-19 17:35:45 Super lækkert :-) Jeg Har lavet en rødvin og løg sauce til samt dampet broccoli,gulerødder og nogle ovn stegt kartofler - super ! Carsten Ishøj - 2010-02-05 15:10:17 Helt igennem fremragende - havde gæster startet med hummer og så denne mørbrad det var hele vejen i gennem en succes. men husk vinen der til skal være kraftig og solid med masser af bund. mindst 9 kokkehuer anonym - 2010-01-01 08:49:14 Super lækker, undlod at bruge smør og gned bare krydderierne ind i kødet og lod det trække en halv dag i køleskabet og smed den så direkte i ovnen uden at brune den, fik nok 50 min i stedet....Kan varmt anbefales, det er ikke sidste gang jeg servere det for mine gæster Andreas - 2009-12-26 18:04:43 Perfekt opskrift. Det er afgjort ikke sidste gang jeg laver den. Kan snilt laves uden herpes. 10 gafler her fra! Bet - 2009-01-01 12:25:01 Rigtig rigtig lækkert!!!!! Bestemt en opskrift jeg vil bruge igen kim jensen - 2009-01-01 10:01:28 Nom noget af den bedste mørbrad vi har fået. stegte det til en til 65 grader, så var den efter vores mening perfekt rosa. Tina. - 2008-12-30 10:52:37 Hvilken sovs bruger i til retten? Mr. Bacon - 2008-09-16 13:49:04 Prøv at ligge baconslice henover mørbraden, efter den er smurt ind i kryddersmørret og 4-6 stk hele enebær i fadet. Det er med til at give sovsen en fantastisk smag. Så er opskriften er efter min mening optimal. Steget den til (63c). bivka - 2008-08-16 21:30:10 Super duper opskrift. Jeg har brugt den til en ungdomsfest. Jeg havde kun tørret hvidløg, så jeg lagde hvidløg og Herbes de Provence i en olielage hele dagen (jeg fyldte en krydderiglas med de to krydderier og fyldte derefter olivenolie i glasset) om aftenen lagde jeg 3 oksemørbrad på risten over bradepanden og smurte krydderblandingen ud over kødet. PÅ grund af mængden fik kødet 15 min ekstra i ovnen, og resultatet var perfekt. Det blev serveret med kartoffelbåde og pastasalat, og var MEGET populært. Max antal kokkehuer. Jesper - 2007-12-31 20:24:36 Det er en vinder, den her! Kæft det smagte godt, og sikke en sovs jeg fik ud af stegeskyen!!! Serveret med bagte kartofler, er det fremfor alt smadder hurtigt at lave. Kartoflerne ind i mikroovnen i 10 minutter pr. kg, og så i sølvpapir og ind i ovnen. Brune stegen, og smør marinaden på, og ind i ovnen med den også. Jeg stegte den til den var gennemstegt. Mens det hele stegte i ovnen blev der lavet salat og dressing. Stegen ud af ovnen og hvile, og hviletiden passer med at lave sovsen. Lige si fonden der er hældt fra mørbraden, og så en 1/4 liter fløde i, koge den op og runde den af med en klat kold smør lige inden den går på bordet, så den bliver helt perfekt! Skære mørbraden i skiver, tage kartoflerne ud og sætte det hele ind på bordet... Der var fint tid til at drikke et godt glas Barolo med gæsterne under forberedelserne, og Frk. Siemens tog sig af opvasken! Det er en ommer i positiv forstand!!! ;o) Jesper Thygesen - 2007-08-02 13:11:23 Det bliver rigtig rigtig lækkert, jeg hoppede dog over det med at brune og snøre den. Absolut ikke nødvendigt. Herbes de Provence er et fantastisk krydderi. Frau Nielsen - 2007-07-18 13:44:53 En super opskrift.. kan også godt laves uden herbes, havde ikke lige nogle hjemme, men resultatet blev rigtig godt alligevel ;-) Kaj - 2006-12-31 13:25:10 9 kokkehuer Nilas - 2005-12-30 16:59:19 Rigtig lækker mørbrad smager skønt med provence kryder blandingen, stegte min til de 54 grader, den fik en flot rød farve. Jeg giver 9 for denne her. ps syntes det er lidt synd at kødet ligger i sausen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne