Bordelaisesauce
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rødvin Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pil løget og hak det fint. Skyl persille og timian og bind det sammen med laurbærbladet. Bring rødvinen i kog, kog løg og krydderurtebuket i og kog videre for god varme uden låg, til der er omkring halvdelen tilbage.
Smelt smørret, rør melet i og lad det svitse godt igennem under omrøring, til det er nøddebrunt. Spæd med bouillon og den siede, indkogte rødvin og lad det koge godt igennem. Skyl oksemarven i koldt vand, skær den i skiver og kog den sagte nogle min. i letsaltet vand. Kom den afdryppede marv i saucen lige inden servering. En klassiks sauce til oksekød. Lige velegnet til det røde og det mere gennemstegte. |
|
Opskriften er vist 96509 gange,
og udskrevet 1742 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (26 stemmer) |
|
Kommentarer Tom - 2014-11-07 05:08:25 Prøv at undlade meljævningen, da det ikke indgår i en original borderlaise sauce JOC - 2008-08-24 13:32:55 Jeg fulgte opskriften og det er nok den mest vellykkede sauce jeg har lavet. Jeg tilsatte dog kun ca. 50 g marv og desuden 3/4 dl piskefløde da den så fik en rigtigt god konsistens og samtidigt var let. Mht. oksebouillon vil jeg anbefale man bruger en af de bedre varianter på flaske man tilsætter vand (IKKE terning), men hvis man er rigtigt feinschmecker bruger man selvfølgelig en hjemmelavet oksefond :-) 10 i karakter herfra Per - 2008-02-10 09:58:01 Prøv også at tage 1 lille løg og ca. 8 champignons og hak dem fint, sauter dem i lidt smør og hæld saucen over inden servering. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne