Helstegt oksestriploin
Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet Indsendt : Red : |
|
|
Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun oksefileten 2 min. på hver side ( 4 min. i alt). Hæld vand og krydderier ved. Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (30 min. i alt). Skru evt. op for varmen et øjeblik, når oksefileten vendes. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur de sidste 10 min. af stegetiden. Den skal være ca. 55°. Fileten er nu rosastegt. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.
Sauce: Mål stegeskyen og tilsæt evt. vand. Blend den med persille og karse et kort øjeblik. Hæld den i en gryde og tilsæt creme fraiche. Bring saucen i kog under stadig omrøring, og smag den til med peber. Lynstegt broccoli: Skær broccolien i små buketter og stokke i små skiver. Lad smørret gyldne i en dub pande. Svits broccolien og hvidløg heri i ca. 4 min. Smag til med salt. Broccolien skal være sprød. Serveres med kartofler. Tips: I stedet for oksefilet kan anvendes oksemørbrad: Steg den ca. 11 min. på hver side (22 min. ialt). Jævn evt. saucen med saucemel. |
|
Opskriften er vist 90683 gange,
og udskrevet 1202 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne