Sprængt gåsebryst

Sprængt gåsebryst, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gås - Gåsebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 stk.gåsebryst
 
 Saltlage:
350 g.salt
1 l.vand
 
 Tilbehør:
0.25 Savoykål i julienne (i tynde strimler)
3 gulerødder i meget tynde skiver
1 finthakket løg
1 kopvand
 
 Sauce:
1 lilleløg
1 spsk.smør
 Hvidvinseddike
 Sukker
2.5 dl.piskefløde
 Revet frisk peberrod
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Gåsebrysterne lægges i saltlage 2 døgn, inden de skylles og koges i letsaltet vand i 15 min.

Sauce:
Det hakkede løg svitses i gyldent smør, tilsæt fløden og lad det stille koge op. Smag til med hvidvinseddike, sukker, revet peberrod, salt og peber.

Tilbehør:
Savoykål, løg og gulerødder dampes under låg i letsaltet vand ca. 4-5 min. Gåsebrysterne anrettes i skiver på en bund af savoykål med peberrods-sauce henover. Der pyntes med kørvel og serveres med hvide kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 24549 gange,
og udskrevet 632 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-07 19:24:00
Skal man fjerne skind og fedt inden man salterog sprænger et gåsebryst?

  -   2017-11-26 15:17:21
En del andre opskrifter bruger cirka halvt så meget salt i lagen, samt 15 g sukker. Så det kunne man overveje.

  -   2017-11-11 21:19:47
Jeg havde nøjagtig samme oplevelse som elsvaag. Forfærdelig salt, hårdt og totalt uspiselig. Det værste jeg nogensinde har lavet

  -   2014-12-09 22:25:20
Til trods for at jeg fulgte opskriften slavisk var gåsebrysterne desværre uspiselige. .... Grå, hårde og meget salte. De have ligget i saltlagen 2 døgn, var blevet skyllet særdeles grundigt inden kogning og blev kogt efter forskriften i de 15 minutter. Jeg ved ikke, hvor jeg fejlede.