Gammeldags haresteg
Hovedingrediens : Gnavere - Hare Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Den omhyggeligt istandgjorte hare ombindes med spækskiverne. Lægges i en smurt bradepande. Brunes ved 225 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter.
Når haren er fint brun, hældes den kogende bouillon ved, blusset dæmpes til 175 grader C. alm. ovn, og dyret steger Ca. ½ time, hvor det af og til dryppes. Imens tilberedes en tyk jævning. Smørret smeltes, afbages med melet og spædes med mælken, der skal være kogende. Småkoger 8-10 minutter, krydres med salt samt et let drys hvid peber og tilsættes i å 2 spsk. ribsgelé. Haren tages ud af ovnen, jævningen hældes over, hvorefter den steger videre i endnu ½ times tid. Nu skal skyen sies fra, direkte i saucegryden. Fortyndes eventuelt med mere bouillon, mens der røres livligt i gryden. Smages sluttelig til. Spises med smørbrunede kartofler samt æblebåde, der ristes i lidt smør. |
|
Opskriften er vist 200829 gange,
og udskrevet 5950 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (48 stemmer) |
|
Kommentarer Kaj - 2021-02-17 20:12:43 Hej skal haren ikke tø op i kærnemælk for at få den rigtig mør anonym - 2019-03-15 10:26:23 Skal haren i mælk Ninet Tofteng - 2016-12-28 11:48:25 Jeg vil også spørge om man skal lægge haren i mælk? Jan - 2016-01-12 18:44:02 Skal man lægge hare i mælk ???? knud - 2015-01-12 15:29:32 Der bør stå vægten på haren relateret til antal personer der kan bespises anonym - 2013-12-27 22:33:20 Du kan købe haresteg i Litel anonym - 2012-01-28 19:58:20 Det skrives at jævningene skal over haren, det ligner en hare i franskbrød. Det kan jo ikke passe! Har endda hældt bouillon over den flere gange. Hvad gør jeg forkert? Jørgen - 2011-12-27 17:13:55 Hvor finder man hvordan man pelser en hare, det er jo ikke alle der kender en jæger.??? Lise Gottlieb - 2011-11-15 23:07:02 Opskriften er god, dog vil jeg tilsætte mere bouillon næste gang (5dl ialt), da det meste fordampede og der dermed ikke var nok væde til sovsen. Jeg smagte endvidere sovsen til med lidt kaffe, tyttebær syltetøj og knuste enebær. Jeg tror også at fløden skal i sovsen, men umiddelbart synes jeg ikke at det er nødvendigt. PS: Hare og andet vildt kan ofte fås hos gode fiskehandlere. Tina 2011- 10-13 - 2011-10-13 19:13:43 Er der nogen der ved,om man kan bruge kanin i stedfor hare? anonym - 2011-10-05 02:14:09 Hvor kan man få hare henne i storbyen, og ikke har kontakt til en jæger eller en, der bor på landet? Det eneste, vi kan få her, er kanin fra Irma. Jeg vil så gerne prøve denne ret. :) anonym - 2010-04-05 19:40:40 God ide med at blande sky og jævning inden tilbagehældning, da det er en tyk jævning, og meget af det "bare" lægger sig på haren. jens - 2010-01-22 09:40:51 Prøv at komme en sjat god rødvin i saucen, det er bare godt. Per - 2009-11-22 17:36:28 Vi hældte skyen sammen med jævningen inden vi igen hældte saucen over haren, da det er en rimlig tyk jævning at skulle hælde over. Michael - 2009-02-21 14:41:51 Fløden skal i sovsen... J&K - 2009-01-25 18:45:22 Gad nu også godt vide hvor fløden kom ind i billedet? Hvad har i andre gjort? Martin - 2008-01-06 15:00:29 Hvad skal de 2-3 spsk. flødeskum så bruges til??? er det til kokken ;o) ritasimonsen100 - 2005-01-01 01:01:01 simpelt hen en rigtig lækkerbisken |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne