Fasansuppe (Royal Game Soup)

Fasansuppe (Royal Game Soup), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - FjerkræSupper

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fasansuppe (Royal Game Soup), billede 4 Fasansuppe (Royal Game Soup), billede 1 Fasansuppe (Royal Game Soup), billede 2 Fasansuppe (Royal Game Soup), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 fasan
200 g.gulerødder
400 g.løg
2 fedhvidløg
1.5 spsk.smør
1.5 spsk.olie
1 tsk.timian
1 tsk.rosmarin
0.5 tsk.peber
 
20 dl.lys bouillon
 
1.25 dl.piskefløde
140 g.tomatpure konc.
0.5 dl.madeira
 
Opskrift:
Gør fasanen i stand.

Skræl gulerødderne og skær dem i mønter. Pilløg og hvidløgsfed og hak dem fint.

Svits grøntsagerne i sydende smør og olie i en stor gryde i ca. 5 min.

Tilsæt krydderier,og den istandgjorte fasan. Lad det snurre yderligere 10 min. Ved jævn varme.

Hæld bouillonen ved og lad suppen koge sagte i 1 3/4 time.

Tag fasanen op og skær og pil alt kødet fra benene del det derefter i små stykker.

Si suppen, hæld den tilbage i gryden og tilsæt piskefløde, tomatpure, madeira eller sherry.

Smag suppen til med salt og varm farsankødet i suppen.

Serveres meget varm. Byd lune flytes eller kuvertbrød til.

Tips:

Suppen kan evt. legeres med 2 æggeblommer rørt op i fløden. Her efter må suppen ikke koge.





karakterer:
Opskriften er vist 95888 gange,
og udskrevet 3035 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (102 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-11-29 19:19:04
Dejlig suppe - bedre end jeg regnede med. Anvendte 2 fasaner for at give den mere kraft samt kom lidt mere Madeira i. Serverede med en klat fed creme fraiche hvilket supplerede den fyldige smag utrolig godt

  -   2013-03-31 13:59:08
Utrolig god suppe. Jeg vil kun herefter lave suppe af fasan, det kan ikke mislykkes.

  -   2012-12-31 15:21:04
Fasanen tages efter 30 minutter. Hvis den koger med i 1time og 45 minutter bliver den tør. Det er også en god idé at branke fasanen inden den den kommer i suppen så holder den sig mere saftig.

  -   2012-03-20 06:21:03
jeg suns ikke det var godt men det suns min børne

  -   2010-12-30 13:40:47
Prøv evt. at stege nogen strimlede østershatte i smør, og tilsæt dem til sidst. Denne suppe er garanteret altid en succes.

  -   2009-01-22 15:04:03
Til Jer med børn. I kan godt komme spiritus i retten. Selve "sprutten" fordamper og INGEN bliver berusede. Prøv også www.team-toes.dk og se opskriften på fasansuppen, fra Team tøs. Til Jytte. Du skal si suppen. Når du gør det, behøver du ikke tube-gaze. Fasanbrysterne, må IKKE koge med. De skal skæres fra og steges for sig i få minutter . Derefter kommes lidt suppe på panden og brysterne simrer ca. 15 min. Fasanes, må ikke "koges" i 1 3/4 time.

  -   2008-11-05 11:09:12
Et lille tip: Sherryen skal være en god Amontillado, som også bør serveres til suppen. "Sherry for the soup, James!"

  -   2008-10-30 11:08:48
Har lavet opskriften flere gange og alle er meget begejstrede når de smager den. Jeg har købt tubegace på apoteket (det nogen laver nisser af) og kommer fasanen i den og slår knude på, så undgår jeg at risikere småben i suppen og fasanen holder faconen flot

  -   2008-06-30 14:17:37
Virkelig en skøn suppe, det klæder den med let legering.

  -   2008-01-04 19:59:26
En rigtig meget lækker og utrolig nem ret...mine børn på henholdsvis 9 mdr, 9 år og 17 år var alle meget positiv overrasket over den lækre smag...undlod dog at tilsætte sherry el. madeira...vil jeg helt sikkert prøve til en voksenmiddag...har givet karakteren 9...p.gr.af en manglende ingrediens i 1. forsøg serverede flutesskiver m ..pesto og gedeost til.

  -   2005-01-01 01:01:01
her kommer opskriften fra jeg har engang sendt den til mortas opskriftsamling

  -   2005-01-01 01:01:01
En virkelig lækker delikatesse, som både virker som forret til vildkød eller blot som en suppe alene.. en oplevelse værd !!

  -   2005-01-01 01:01:01
Meget, meget lækker. Jeg skal selv lave den den 9. januar og er spændt på om den bliver lige så lækker som første gang jeg fik den. Venlig hilsen

  -   2005-01-01 01:01:01
En suppe jeg vil give mange stjerner