Andesuppe med sprødt skind
Hovedingrediens : And - And hel Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : |
|
|
Kalvefond :
De 2 kg kalveben (helst fra ryggen) tørres i en 150 grader varm ovn i 20 minutter. De lægges herefter i en stor gryde og overhældes med 3 – 4 liter koldt vand. Lad det koge op, skum omhyggeligt og lad fonden koge 4 – 8 timer, afhængig af hvor meget kød der sidder på benene. Skum jævnligt. 2 : 30 minutter før kogetidens udløb, tilsættes 1 gulerod, ¼ selleri, ½ porre, 1 løg og 1 tsk. koriander. Fonden sies og koges ind til ¾ eller til passende smag. Skær bryst og lår fra anden, tag andeskindet af. Brun andeskroget i en 180 grader varm ovn i 30 minutter. Læg det herefter i en gryde og tilsæt kalvefond, grønsager skåret i terninger. Lad det koge svagt i 3 timer. Husk at skumme. Tilsæt lidt vand under kogningen. Si suppen igennem et klæde eller en fin sigte. Andeskindet skæres i små terninger, der steges sprøde i lidt olie på panden. Andebrysterne koges 15 minutter i den siede suppe. De tages herefter op og hviler tildækket. Man kan også skære de rå andebryster i smalle strimler og pochere dem i suppen i ca. 1 minut. Bruger du også lårkødet, skal det have 4 gange så lang tid. Når andebrysterne har hvilet, skæres de i strimler. Den saft der kommer ved udskæringen piskes i suppen samtidig med smørret, når suppen er taget fra varmen. Tilsæt dernæst fintstrimlet trøffel og udskåret gåselever og til sidst det sprøde andeskind. Tips: Trøflerne kan eventuelt erstattes med lidt vilde svampe som judasøre, sort trompethat eller kantarel. |
|
Opskriften er vist 24718 gange,
og udskrevet 299 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne