Beuf en daube à la provence
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres ud i portionsstykker og lægges i en plastpose med baconen.
Grønsagerne skæres i grove stykker og blandes med de øvrige ingredienser til marinaden. Hæld det over kødet og luk posen. Læg det i køleskabet et døgns tid. Kødet tages op og duppes tørt. Derefter brunes det i lidt olivenolie i en stor stegegryde og krydr med salt og peber. Tages op. Marinaden (incl. grønsager) bringes i kog og skummes. Læg kød og baconen ved. Kødet koges for svag varme, indtil det er mørt - det tager et par timer. Fjern krydderurter og citronskal. Serveres rygende varm til kartoffelmos med masser af persille. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
|
Opskriften er vist 94115 gange,
og udskrevet 1705 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne - 2009-01-30 17:46:32 Prøv med polenta eller ravioli, som tilbehør, det gør vi her i Nice. Stig - 2008-12-11 10:28:59 Utrolig god smag, rigtigt vinter-gæstemad Mette - 2007-10-13 19:46:53 Rigtig godt. Virkelig en ret med saft og kraft - vil næste gang servere det for gæster a-christensen - 2005-01-01 01:01:01 Fantastisk! Steg bacon før kødet kommes i, tag det op indtil marinaden hældes over. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne