Brunkål med flæsk og pølse
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i mindre stykker og brunes i fedtstof, når det er godt brunet tages det op.
Nu brunes kålen,som er snittet i tynde skiver, sammen med ca 3 spsk sukker, salt og kulør. Når kålen er brun og fedtet, lægges flæsket i, og det kogende vand tilsættes. Derefter småkoger kål og flæsk under låg i ca 1½ time Så smages det til og serveres med sennep og groft rugbrød evt- rødbeder. |
|
Opskriften er vist 160530 gange,
og udskrevet 3861 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.8 (338 stemmer) |
|
Kommentarer Palle - 2020-12-05 05:53:15 Man bruger sukker, Ja. Men husk, kulør er bare brændt sukker. Lis - 2020-11-19 11:02:10 Rigtig mange bruger lidt kulør for at gøre kålen lidt brun, også jeres mødre - de indrømmer bet bare ikke ;-) Michael Olsen - 2020-02-05 11:24:59 Mærkelig brunkål. Hvor er sukkeret henne? Det er jo sukkeret der skal karamellisere og brune kålen. Kulør hører så absolut INGEN steder hjemme i en brunkål! Tina - 2019-01-19 14:46:05 Øh er det mig eller.?? Jeg har aldrig brugt kulør, min brunkål bliver brun uden. Sørg blot for at brune det godt i starten. Min mormor lærte mig at lave brunkål og her var det uhørt at bruge kulør. Man bruger jo heller ikke kulør til brunede kartofler, det er jo samme fremgangsmåde. Kaj - 2017-09-21 12:14:16 Der skal da ikke brun sovs til brunkål. Dorte Kærholm Nørrehvedde - 2017-02-03 07:48:43 Da jeg var barn, lavede min venindes mor altid brunkål med kulør og så blev der en god brun "sovs" til. susi iversen - 2016-01-04 22:39:59 Man bruger da ikke kulør til brunkål , man søger for at ens karamel er brun men ikke brandt. anonym - 2014-10-04 14:53:34 jeg tager et stykke kogeflæsk og røget bacon og kommer i kålene når de er brunet i karamel, så skal der heller ikke bruges kulør Hansen - 2013-10-06 12:49:01 KULØR er bandlyst i brunkål Føj, (Med kulør/soja er sukkerkogt kålret) da, ca 250 g sukker og 250 g smør til et hoved ca. samme fremgangs måde som til brunede karfofler. Gerne et finsnittet stort løg i også, når brunkålen er færdig kan man hvis man synes jevne med Majzenna eller lidt fløde. VELBEKOMME. Henrik - 2013-01-21 18:00:49 Undskyld men er kulør ikke bare brændt sukker Rene - 2013-01-17 11:55:33 Jeg har ved gud aldrig hørt at man farver kålen brun med kulør dette gør man med sukker som til brune kartofler mogens - 2012-10-15 19:18:27 Bruger ikke ret meget sukker - men i stedet Ketjap Manis Swet soy Sause - det brænder ikke på i bunden af gryden woodman - 2012-09-03 17:46:05 Jeg putter Kålpølser i.... De bør dog prikkes godt og grundigt...... ellers springer de,,, det forandrer ikke smagen, men de ligner små ulykker.......... møller - 2011-10-25 15:32:44 helt igennem en god opskrift , jeg plejer også at putte stegeben i giver også en god smag Plet - 2011-03-18 14:46:37 Kan man ikke komme pølsen i de sidste 20 min. Hvad er der i vejen med at bruge kulør, hvis man ikke lige synes man man kan få kålen brun. anonym - 2011-01-24 01:55:53 Det er bare godt der ikke skal sukker i,da jeg har diabetes. Min mor kom også kun kulør i. Per - 2009-11-22 18:52:14 Pølsen koges seperart le chef - 2009-01-23 14:43:58 Undgå kulør lad kålen og sukkeret gøre arbejdet, man resikere at det bliver sortkål steden for brun kål og udover det pleger jeg at skære flæsken i tærn men ok det er også fynsk brunkål. mmen det er båre dæjligt med en gang brunkål anonym - 2008-09-12 17:02:21 man kommer da ik kulør i man venter til retten er færdig. Jorn Rosengreen - 2007-12-04 02:53:46 god simpel og velsmagende,men anvisning paa tilberedning er mangelfuld. Joan Rasmussen - 2007-10-01 12:58:21 Det er en god og dejlig opskrift, dog må man hvis sige hvor blev pølsen af????. Nå, men jeg kommer gerne et stort stk medister i kålen den sidste halve time. Så tager jeg pølsen af og skærer den i passende stykker og tilbage i kålen. Og du har også glemt sukkert i din opskrift. Jeg bruger 4 spsk til et hvidkåls hoved. Kommes i en stor gryde og smeltes sammen med 100g fedtstof. når det er brunt kommes kålen i .og så følges jeg opskriften. sol - 2007-04-17 16:46:01 hvor er pølsen Kogekonen - 2005-01-01 01:01:01 Jeg skærer altid gulerødder i skiver og putter i når kålen er brunet, god smag og lidt sundere |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne