Kogt oksespidsbryst med spinat og peberrodssauce
Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kogning af spidsbryst:
Oksespidsbrystet dækkes af koldt vand i en rumlig gryde og sættes over ved svag varme. Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse. Salt tilsættes og suppen skummes igen. Tilsæt 1 gulerod, løg pastinak og porre. Oksespidsbrystet koger i ca. 3 timer indtil det er mørt. Tag Oksespidsbrystet op, lad det hvile 5-10 min og skær det så i skiver og hold dem varme. Suppen sies gennem en fin sigte. Smag på suppen og lad den evt. koge ind, så den bliver kraftigere i smagen. Tilberedning af grøntsager: Kog og pil kartoflerne. Skyl spinat. Skær gulerødder i skiver. Smelt smør i en stor gryde, svits de hakkede skalotteløg, tilsæt 2 gulerødder i skiver. Krydr med salt og peber og tilsæt ca½ dl. vand. Lad det dampe 3-4 min under låg. Tilsæt spinaten og lad den dampe med et par minutter. Peberrodssauce: Smelt 1 spsk. smør i en lille tykbundet gryde. Rør melet i med et piskeris og tilsæt langsomt og under omrøring 7 dl. suppe. Tilsæt sukker og lad saucen koge ved svag varme 5 min. Tilsæt mere suppe, hvis saucen er for tyk. Smag til med salt, peber, eddike og frisk revet peberrod. (saucen bliver mørk, hvis peberroden ikke blandes i straks, den er revet.) Saucen må ikke koge mere efter at peberroden er tilsat. Så mister den sin smag. |
|
Opskriften er vist 233458 gange,
og udskrevet 6029 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (41 stemmer) |
|
Kommentarer Lene Wüpper Mikkelsen - 2022-10-17 17:25:31 Skal man bruge kødet, så skal det i kogende vand/bouillon, eller evt steges af først. Er det suppen man skal bruge så, er det ovenstående fremgangsmåde der skal bruges. Jette - 2015-10-23 18:20:44 sovsen bliver meget stærk, hvis man synes for stærk forsvinder smagen af peberrod ved kogning. ellers rigtig god Charlotte - 2012-05-19 19:06:15 God opskrift, men rigtig rigtig synd at ødelægge saucen med eddike, bare en enkelt spk. Overtager smaget totalt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne