Speltbrød med bageferment
Hovedingrediens : Mel - Speltmel Indsendt : Red : |
|
|
Du skal starte med at lave en "bageferment-grunddej".
Start med at lave en blød vælling af 1,2 dl vand (35 grader varmt) og 50 g grahamsmel. Tilsæt 2 spsk bageferment og lad dejen stå i 1 døgn ved 25-30 graders varme. Bland herefter 2 dl vand (30 grader varmt) med 130 g grahamsmel og rør blandingen sammen med dejen. Rør godt i dejen så den bliver luftig og stil den lunt til den begynder at boble (8-12 timer). Bageferment-grunddejen er nu færdig og hældes i et glas med låg og opbevares i køleskabet. NB! dejen kan gemmes i køleskabet i op til 2 måneder og den er efter sigende bedst efter et par dage. Speltbrødet består af 2 faser en fordej og en brøddej. Fordej: Rør 1½ dl vand (37 grader varmt) og 100 g groft speltmel sammen. Tilsæt 2 spsk Bageferment-grunddej og rør, så der kommer luft i dejen. stil dejen lunt tildækket i 12-16 timer. Brøddej: Bland 150 g groft speltmel, med salt og citronsaft. Tilsæt fordejen og så meget sigtet speltmel, at dejen stadig er blød (ca. 375 g). Ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt tildækket 1-2 timer. Form dejen til et brød og efterhæv det en times tid. Rids brødet og bag det på nederste ovnrille. Bages ved 225 ° i 30-40 minutter |
|
Opskriften er vist 26030 gange,
og udskrevet 530 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (26 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-02-17 14:12:20 Kan man "yngle" på surdejen? I såfald er det så efter man har blandet fordejen og brøddejen sammen? Hvor mange brød kan jeg lave på en surdej som ovenstående? ellen - 2008-12-19 09:22:50 hvordan løser I problemet med at holde dejen 25 grader varm i de mange timer? Jeg har ingen steder der har den høje temperatur konstant så længe. og min ovn er for varm selv på nederste indstilling. Hvad gør andre? Per - 2007-04-23 10:44:09 Ja jeg vil tro at det skal tilsættes brøddejen anonym - 2005-01-01 01:01:01 Der mangle 3 dl. vand i opskriften i forhold til hvad står under ingredienser. Hvor skal de tilføjes? I brøddej? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne