Råstegte kartofler
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
De store, faste kartofler skrælles. Skyl og tør den ned papir fra køkkenrullen. Skær kartoflerne ud i stave eller i 3 mm tykke skiver. Tør dem i et rent viskestykke.
Varm olien på en tykbundet pande. Brun dem ved kraftig varme 2 min. Vend dem hele tiden med en palet kniv. Dæmp varmen og drys salt og peber over. Videresteg kartoflerne 15-20 min., til de er møre. Vend dem ofte. Skru op for varmen mod slutningen at stegetiden, så kartoflerne kan blive gyldne og sprøde, serveres rygende varme! Tips: de råstegte kartofler kan drysses med frisk kryddergrønt, eller f.eks. krydres med barbecue krydderi under stegningen. |
|
Opskriften er vist 255688 gange,
og udskrevet 1980 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (29 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-07-15 10:55:34 er kartoflerne ikke bedre hvis de i skiver i en skål vand ½ time tørres med køkkenrulle og klar til panden Anders - 2015-02-25 16:42:24 Julie< Nej de skal ikke koges først. anonym - 2015-02-25 16:41:15 Rigeligt med olie men så bliver også kanon sprøde og lækre. JohnDosen - 2015-02-11 09:46:57 Julie+mor. Det ligger jo i navnet: RÅ-stegte, så nej de skal ikke koges først. :) Julie + mor - 2014-11-23 13:11:57 Vi er meget dårlige til at lave mad og kan ikke finde ud af om kartoffeleene skal koges først.? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne