Surkål - sauerkraut, weinkraut

Surkål - sauerkraut, weinkraut, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :     

Ingredienser:
800 g.surkål
1 løg
1 storskrællet kartoffel
5-6 stk.hel enebær
10 g.alm. kommen
1 laurbærblad
100 g.gåse-, ande- eller svinefedt
 hvidvin
 
Opskrift:
Gåse-, ande- eller svinefedt varmes i en gryde (husk – fedtet må ikke brunes, kun opvarmes).

200 g løg skæres i terninger og "vendes" i fedtet, løgene må heller ikke brunes, men forblive lyse.

Enebær knuses, og tilsættes sammen med kommen og laurbærblad.

Surkålen inkl. lage tilsættes sammen med hvidvin. Det hele vendes grundig og koges igennem.

1 stor kartoffel rives og tilsættes kålen. Kartoffelstivelse jævner kålen lidt. Til sidst tilsættes en brise sukker.

Tips:

Surkål kan i Danmark købes som helkonserves.





karakterer:
Opskriften er vist 47473 gange,
og udskrevet 1065 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (59 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-07 16:16:16
Lagen må være den der er i dåsen med sukål, eller hvis den er hjemmelavet.

  -   2011-08-01 08:27:56
Lagen må jo nødvendligvis være den væske som er ved kålen i dåsen

  -   2011-02-10 18:23:54
samme spørgsmål lagen hvad består den af, hvidvin??????

  -   2005-01-01 01:01:01
katoffelmos med flæsk

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvad er lagen ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Der står ikke noget om hvidvin i ingredienslisten