Gårdmandens pølsegryde

Gårdmandens pølsegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     
Gårdmandens pølsegryde, billede 4 Gårdmandens pølsegryde, billede 1 Gårdmandens pølsegryde, billede 2 Gårdmandens pølsegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Pølser
500 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
3 tsk. Timian, tørret
2 tsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Skær middagspølserne i 3 cm lange stykker, rids et kryds (1 cm dyb) i den ene af pølsen med en kniv.

Snit hvidkålen i fine strimler og skær løget ud i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.

Svits kål og løg i olie og tilsæt gulerødderne sammen med pølserne. Kom timian i kålblandingen sammen med tomaterne. Lad retten småsimrer i ca. 40 minutter og smag til med salt og pynt med friskhakket persille.

Serveres med kartofler.

Tips:

Når pølserne er ridset med et kryds i den ene ende og koges med i kålblandingen folder de sig ud som en blomst, det ser ret sjovt ud.





karakterer:
Opskriften er vist 157689 gange,
og udskrevet 7610 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (91 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11732 (2793 kcal)
KJ pr. Pers. 2933 (698 kcal)
Vægt ialt 3310 gram
Vægt pr. Pers. 827 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 354 KJ (84 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 9.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-06-07 11:16:55
Hvad kan man erstatte persillen med?

  -   2012-02-24 19:01:45
den er super god:-)

  -   2009-02-18 11:20:45
Nem ret, men den smager ikke af meget! :-(

  -   2008-03-11 11:53:39
også god med røget medister..... Men gav kun pølsen ca 20 min.

  -   2008-03-03 17:29:37
Smager rigtig rigtig godt og specielt godt til børn da den ikke er speciel stærk.. Dog kan jeg anbefale at man putter noget maizena creme fine eller ligende i hele kålblandingen til sidst - så blir den dejlig cremet og lækker...

  -   2008-02-25 14:54:08
kan det passe at pølserne også skal koge med i 40 min. ?

  -   2008-01-23 16:19:10
prøv også at lave tomatkål med frankfurtere Kål og løg snittes pølser skæres i skiver alt svitses kort kom ketchup og lidt mælk ved lad simre ca 1 time serveres med kartofler el rugbrød

  -   2008-01-21 17:50:03
Uhm - den er altså bare god. Vi har fået den flere gange. Kan også spise ris til - eller bare som den er.

  -   2007-07-04 18:52:26
Hold ferie!!!! Den smager godt, den ret. Hvor stammer opskriften fra? Anbefaler alle den, også de som siger Yvvvvv`ved kål. God ret. Tak!

  -   2007-04-17 10:04:43
Rigtig dejlig og velsmagende . Har prøvet med flere slags pølser uden de er revnet , men til gengeld har de åbnet sig som en blomst ligesom på billedet.

  -   2007-04-16 10:39:56
Jeg hælder lidt snaps og rødvin i retten.

  -   2007-01-22 10:11:46
brug nu de pølser familien kan li`evt. flere forskellige, røget med. er god til det med X-i

  -   2005-01-01 01:01:01
God ret, jeg brugte pasta til. Rigtig god og velsmagende.