Oksesteg Med Porter
Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Stik lommer i kødet med en skarp kniv, og put hvidløgsstykker i. Brun smør og olivenolie i en tykbundet gryde ved god varme. Brun stegen på alle sider, og tilsæt løget skåret i tern. Lad det hele snurre i et par minutter.
Hæld vand og porter over stegen, og sænk varmen så retten kommer til at simre svagt. Tilsæt timian, salt og peber. Tilsæt porrer i tykke skiver og gulerødder i tynde skiver samt resten af hvidløget. Lad retten simre i to timer. Tag kødet op og pak i stanniol så den kan samle sig. Si i mellemtiden væden fra stegen og lav en vidunderlig sauce med fløde, jævning, farve og alt det andet gode man kan ønske sig. Servér med kartofler og broccoli om vinteren, eller bagekartofler og salat om sommeren. |
|
Opskriften er vist 54239 gange,
og udskrevet 2000 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (19 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-12-15 12:40:09 Istedenfor sukkerkulør bruger jeg mørk chocolade, i tillæg til bruns sovs er det meget sundere end kulør Johannes - 2011-03-29 13:20:55 Super god opskrift som gjorde kødet dejligt mørt. Fonden giver en perfekt sovs. Ungerne elskede at mose kartoflerne og hælde sovsen ovenpå. stoffer - 2005-01-01 01:01:01 oksesteg skal ikke være med løg anonym - 2005-01-01 01:01:01 det er en god ide at komme et par tørrede enebær i vandet. Det giver en mere speciel smag E S H - 2005-01-01 01:01:01 Jeg synes oksesteg også kræver selleri da det altid står godt til smagen af oksekød og hvis man efter stegningen presser grøntsagerne gennem en sigte bliver saucen bestemt ikke ringere |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne