Marieboller
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vandbakkelsesdej:
Bring fedtstof og vand i kog. Tilsæt melet og rør med grydeske 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt så den ikke er brændende varm.
Tilsæt æg lidt efter lidt. Rør med elpisker hver gang. Dejen kan evt. sættes på køl inden den sprøjtes ud.
Creme: Mælken varmes op til kogepunktet. Pisk æg og sukker let og luftigt. Rør melet i og tilsæt den kogende mælk. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det under piskning til kogepunktet. Bland vaniljesukker i og lad cremen afkøle. Mørdej: Findel smør og mel, tilsæt sukker og æggeblomme. Saml dejen. Rul den ud til en tynd plade og udstik små medaljer. Læg en medalje på hver vandbakkelse og tryk godt mod pladen. Bag kagerne i ca. 30 min. ved 200 grader C. alm. ovn Klip en ridse i bunden og fyld kagerne med creme. Drys med sigtet flormelis og kom et bær eller en klat gelé på toppen. |
|
Opskriften er vist 42808 gange,
og udskrevet 712 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer lis - 2022-02-09 00:13:16 er det virkelig rigtigt, at dejbollen skal være knapt så stor som en tennisbold? det lyder umiddelbart lidt voldsomt. Else Andersen - 2007-01-31 23:05:42 meget lækre nemme at lave,god opskrift. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne