Italiensk landbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Italien Indsendt : |
|
|
Let surdej:
Smuldr gæren i det lunkne vand, rør mel og salt i. Dæk skålen til og stil den ved ca. 20 grader i 10 - 12 timer. Selve dejen: Rør lunken vand, salt og olie og ca. 500 gr. mel godt sammen i en skål. Rør surdejen i og kom mere mel i, til dejen har en passende konsistens. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord og lad den hæve i skålen et lunt sted i ca. en time. Ælt dejen let igennem og del den i to. Form hvert stykke til en kugle og lad den hvile på køkkenbordet i ca. 10 minutter. Form kuglerne til to brød og lad dem efterhæve på pladen ca. 45 minutter. Rids dem med en skarp kniv og drys med lidt mel. Sæt brødene i ovnen ved 225 grader og bag dem ca. 1/2 time på nederste ovnrille til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist. Som madbrød eller med en god ost eller lignende. |
|
Opskriften er vist 30745 gange,
og udskrevet 728 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer F - 2012-06-05 13:19:22 Smagfuldt og flot italiensk madbrød. Jeg har dog brugt mere mel end angivet, da dejen ellers bliver for tynd. Et godt tip er at lade surdejen ligge i 16 timer, fx natten før, og at lade den færdig blandede dej hæve i 2 timer istedet for 1 time. Brødet bliver mere luftigt indeni. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne