Syltede drueagurker

Syltede drueagurker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Drueagurk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Syltede drueagurker, billede 4 Syltede drueagurker, billede 1 Syltede drueagurker, billede 2 Syltede drueagurker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.drueagurker, små
200 g.salt
1 l.vand
 
1 l.eddike
 
 Lage:
1 l.eddike
500 g.sukker
1 brevblandede syltekrydderier
300 g.små chalotteløg
 Krondild/ dildskærme
5 tsk.Atamon
 
 Skylning af glas:
 Atamon
 
 
Opskrift:
Agurkerne skrubbes og skylles. Prikkes derpå med en gaffel og drysses med salt (Agurkerne er gerne lidt trekantede, og de prikkes med en gaffel sådan lidt på skrå en 3-4 gange på hver side, måske 5-6 gange hvis de er meget store). Kom vand på, så det lige dækker.

Efter et døgn tages de op. Skylles i koldt vand og tørres i et klæde. de 2 l eddike koges op og hældes over. Dette trækker i endnu 1 døgn.

Derefter hældes eddiken fra, gives et opkog og hældes igen over agurkerne. Trækker nu i 1 døgn. Derefter hældes eddiken ud.

Lagen: Eddike og sukker koges med syltekrydderierne, krondild/ dildskærme og de små pillede chalotteløg i 5 min. Herefter tages gryden af ilden, og Atamon tilsættes. Lagen kommes over agurkerne som er kommet i Atamonskyllede glas, der straks bindes til.

Lad drueagurkerne trække 7-14 dage inden du begynder at spise af dem.





karakterer:
Opskriften er vist 164881 gange,
og udskrevet 5056 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-07-29 11:46:30
Jeg undrer mig også, hvor skal de ca. 2 l eddike kasseres. Jeg bruger dem til næste hold drueagurker. Der er ikke skiver af peberrod i denne opskrift. Fint, da jeg ikke fik den taget op af fryseren i tide(nemt at rive peberrod, når den er frosset.

  -   2017-08-10 11:44:03
Hvorfor kan man ikke bruge den eddike man bruger i starten. Istedet for og smide den ud ?

  -   2013-09-09 15:59:34
Meget god men kun det halve eddikke i lagen end som beskrevet!

  -   2012-08-25 10:58:07
Skal de trække på køl eller ved stuetemperatur??

  -   2009-08-14 12:40:42
Pas på med peberrod, dem jeg lavede blev meget stærke... Måske var peberroden for frisk.