Vandbakkelser - Vandbakkelsesdej

Vandbakkelser - Vandbakkelsesdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 36 stk.
KagerRet : Kager - Vandbakkelser Wales

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :      Red :
Vandbakkelser - Vandbakkelsesdej, billede 4 Vandbakkelser - Vandbakkelsesdej, billede 1 Vandbakkelser - Vandbakkelsesdej, billede 2 Vandbakkelser - Vandbakkelsesdej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

8 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
   
Opskrift:
Bring fedtstof og vand i kog. Tilsæt melet og rør med grydeske 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt så den ikke er brændende varm.

Tilsæt æg lidt efter lidt (der kan evt. holdes et æg tilbage). Rør med elpisker hver gang.
Dejen kan evt. sættes på køl inden den sprøjtes ud.


Sprøjt dejen ud på bageplade med sprøjtepose, eller sæt dejen på plade med to spiseskeer med god afstand.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn ca. 30 minutter på midterste rille. Se ikke til kagerne de første 20 minutter.

Tag en vandbakkelse ud og se om den falder sammen. Gør den det, forlænges bagetiden.

Klip vandbakkelserne op i siden, så snart de er taget ud af ovnen. Så bliver de ikke bløde.



Tips:

Hvis vandbakkelserne er til "mad" kan der tilsættes lidt salt til dejen, er vandbakkelserne til kage kan der tilsættes lidt sukker.

Til "mad" kan de fyldes med rejesalat, hønsesalat eller andet.

Til kage kan de fyldes med fromage, kagecreme eller is og pyntes med flormelis eller glasur


10 æg M/L måler ca. 5 dl. og vejer 500 gram.





Beskrivelse:

Opskrift på vandbakkelser

De skønne vandbakkelser er en sand smagsoplevelse for ganen, når de fyldes med enten sødt eller salt. Vandbakkelser, eller Walesboller, er en opskrift som kan bruges til både kage og dessert samt forret eller frokost alt efter fyldet. Selve dejen består kun af få ingredienser, og de kan have de små lækkerbiskner klar på ingen tid.

Når vandbakkelserne bager i ovnen, dannes et hulrum, som efterfølgende kan fyldes med dit favorit fyld. Derfor er det meget vigtigt, at du ikke åbner ovnen de første 15 minutter af bagningen, da du ellers risikerer, at de falder sammen. Kombinationen af det sprøde ydre og de bløde indre, er ikke til at tage fejl af - det er lige til at sætte tænderne i. Og du finder den bedste opskrift på vandbakkelser fra Alletiders Kogebog lige her.

En royal kage fra Frankrig

Den lille kage har sin oprindelse fra Frankrig, hvor den går under navnet choux. I Frankrig bruges dejen til at lave de populære klassiske konditorkager, profiteroles og eclairs. Vi skal helt tilbage til 1500-tallet, hvor bageren Popelini opfandt vandbakkelserne, som blev serveret til Katarina Medici og Henrik 2.'s bryllup. I dag findes der mange varianter af vandbakkelse opskriften, og de fyldes med alt lige fra flødeskum og syltetøj til hønsekødssalat og rejesalat.

FAQ

Kan vandbakkelser fryses?

Ja, du kan godt fryse vandbakkelser, så længe det er uden fyld. Du får dog det bedste resultat, hvis du fryser dejen inden bagning.

Kan man bage vandbakkelser dagen før?

Ja, det kan du godt. Sørg for at opbevare dem i en lufttæt beholder. De smager dog bedst samme dag de bages.

Kan man gemme vandbakkelser?

Du kan gemme vandbakkelser til dagen efter. Opbevar dem tørt f.eks. i en lufttæt beholder. Du kan også fryse dejen ned inden de bages.

Hvorfor falder vandbakkelser sammen?

Vandbakkelserne falder typisk sammen, fordi du åbner ovnen for tidligt. De skal være helt færdigbagte, før du åbner ovnlågen.

Hvorfor hæver vandbakkelser ikke?

Hvis du laver dejen for tynd, kan du risikere, at vandbakkelserne ikke hæver ordentligt.

karakterer:
Opskriften er vist 1682073 gange,
og udskrevet 32690 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (453 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14599 (3476 kcal)
KJ pr. stk. 405 (96 kcal)
Vægt ialt 1560 gram
Vægt pr. stk. 43 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 935 KJ (222 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 16.9 gram
Kulhydrat 12.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-02-12 16:36:40
Til Lene: du må have brugt for mange eller for store æg, eller dejen har været for varm

  -   2023-01-22 15:26:39
Dejen slipper fint gryden pisker et æg i ag gangen, men min dej bliver tynd at den vil løbe ud af sprøjteposen og så tynd at man ikke kan sætte den med to skeer hvad gør jeg galt 🤥🤥🤥

  -   2022-02-10 10:13:12
De kan fryses. Jeg kom ½ delen af de færdigbagte vandbakkelser (uden fyld ) i fryseren og har netop taget dem op igen, og de er som nybagte.

  -   2021-01-29 12:23:34
Hejsa. Kan de fryses uden fyld? Tak. Vh.

  -   2021-01-24 20:34:31
Mine bliver perfekte, men må have 40 minutter i ovnen...

  -   2021-01-24 12:39:06
Super nem og ligetil - kan varmt anbefale den både til begyndere og øvede. Skift evt. flødeskummen ud med en bedre/mere spændende fyld, når du er fortrolig med opskriften

  -   2020-05-17 08:41:10
Prøv også, at komme noget hakket iceberg salat i, med evt. rejesalat og pynt tomat, agurk osv. Bollerne er også gode til meget andet, bare prøv dig frem.

  -   2020-01-31 20:27:15
Man skal IKKE bruge kærgården, så bliver det noget tyndt sjask. Startede forfra og brugte amo stege og bage, nu ser det rigtigt ud.

  -   2019-01-07 12:54:40
Ville ønske at kunne tilføje fotos her, for de er blevet MEGA gode :-) ❤️❤️❤️❤️ Som jeg nævnte i min sidste kommentar, skal man huske at piske dejen rigtig godt med en elpisker, og at ikke åbne ovnen, mens de bliver bagte :-) ❤️❤️❤️❤️

  -   2019-01-07 12:47:43
Perfekt opskrift. Man skal huske at piske den rigtig godt med en el pisker og at ikke åbne ovnen mens de bliver bagte.

  -   2018-02-04 17:20:28
Har lavet vandbakkelser for første gang. Håber de smager godt. Havede ingen sprøjtepose se brugte 2 skeer de er godt nok blevet kæmpe store loool. Men øvelse gør.mester.

  -   2016-11-03 11:28:48
Super lækker dej, nem at lave og de blev helt perfekte

  -   2016-09-03 12:19:47
En fantastisk opskrift på vandbakkekse!! Især hvis man fylder dem med flødeskum og pynter dem med glasur!! Prøv det!!

  -   2016-08-22 11:35:50
Jeg har lige lavet små vandbakkelser, som jeg dryssede med sorte og alm.sesamfrø. Så fyldes de med lakserilette. Perfekt som canappéer/små hapser.

  -   2016-04-30 21:20:54
Smager fantastisk

  -   2016-02-12 14:51:36
Når de er sprøjtet på pladen sætter man pladen i fryseren indtil de er frosne...i en pose med dem og der er friskbagte vandbakkelser til uventede gæster....bare lad dem stå en halv times tid på pladen og derefter bages de som skrevet i opskriften. .. :)

  -   2015-12-08 14:20:55
Kan de fryses?

  -   2015-11-28 18:19:04
Da jeg aldrig bruger hvidt mel, har jeg i dag lavet dem med groft rugmel tilsat 1 tsk. bagepulver. De smager fantastisk ! Prøv det. God weekend :-)

  -   2015-10-07 18:07:15
Øvelse gør mester,men hvor blev de gode.

  -   2015-09-20 18:04:18
Jeg har hørt at det skulle være meget svært. Men det gik super godt og de blev alle spist :-D

  -   2015-05-30 14:28:22
Når jeg bager vandbakkelser, vurderer jeg dejen efter hvert æg og synes jeg den er fin og ikke for tynd, putter jeg ikke mere i selv om opskriften måske siger der skal mere i. Det har jeg lært af min mor.

  -   2015-03-08 14:42:48
God og nem opskrift.

  -   2015-02-13 19:22:56
Har aldrig bagt vandbakkelser før og altid hørt at det var meget svært at få til at lykkedes men det gik som en drøm nu er jeg spændtpå hvad familien siger til deserten ☺

  -   2013-07-29 12:13:47
Vandbakkelserne smager bare super:-) De er meget nemme og lave og det smager jo fantastisk. Det er lækkert med en god vaniljecreme eller kagecreme... nam nam:-D

  -   2013-04-07 14:35:05
De blev dejligt luftige, med plads til masser af fyld. Nemt og godt. Tak for opskriften.

  -   2013-02-18 16:12:27
De smager godt, og bliver rigtig store ! Dejen kan føles lidt tynd, men den bliver ikke FOR tynd. Man kan sagtens sætte på pladen uden de flyder sammen.

  -   2013-02-09 22:37:18
Jeg synes de smager super godt jeg lavede selv om kring 130 stk oppe på klub højen i fredags

  -   2012-07-19 19:23:12
hvis man vil bage den som en stang eller i en bradepande hvor lang tid skal den så have ovnen?

  -   2012-06-05 12:49:46
Opskriften er fin og nem at lave. Prøv med enten hønsesalat eller laks og rygeost i. Det behøver ikke være udelukkende sødt i vandbakkelserne..

  -   2011-09-25 15:34:01
De er bare blevet gode og man kan putte kagecrem i dem !!!!!!! VI ELSKER VANDBAKELSER!!!!!!!!!!

  -   2011-08-31 13:05:30
Fantastisk opskrift - den fungerer også fabelagtigt som Gluten/mælke/sukkerfri. Jyttemel i stedet for Hvedemel og Nutana plantemargarine i stedet for almindelig margarine. Jeg tilsatte 1 tsk ren vanillepulver, 1 spsk birkesød/Sukrin og 1 tsk hvinstensbagepulver til opskriften lige inden det sidste æg kom i og de er helt fabelagtige. Min søn jubler over at kunne få kagemand ligesom alle de andre :-)

  -   2011-06-23 21:50:43
Har ikke prøvet at lave dem før , og må sige at det var super nemt og sikke et resultat !!!! DEJLIGT!!

  -   2011-05-17 16:22:11
Dejlig nem. og nogle matrialer man altid har i køleskabet! succes herfra

  -   2011-05-05 16:00:27
Kunne godt lige have brugt en advarsel om at den (kagemand) vokser som helt sindssygt! Har ingen idé om hvordan jeg skal få den bakset ud af ovnen nu :D Men go' ser den ud!

  -   2011-04-09 22:41:50
første gang jeg skulle lave vandbakkelse, så jeg var ret spændt. Det er en super opskrift, for det gik lige efter beskrivelsen! Tak for det

  -   2011-02-22 09:13:56
Lækre og dejlig nemme at bage. Lavede en portion mini-vandbakkelser til min datters fødselsdag. 10 stk. blev fyldt med chokoladecreme og 10 stk. med jordbærcreme. Mums!

  -   2011-02-06 18:18:07
har bagt dem før for mange år siden, og de blev helt perfekte. men kan ikke finde opskriften mere så prøver den her, når jeg kommer hjem. har dog lavet de der små nogen, der starter med p. kan ikke huske hvad de hedder, men fremgangsmåden er den samme. vil sige, at de skal spises samme dag, da de dagen efter godt kan være lidt "slatne". altså kagen er ikke så sprød som på bagedagen. også selvom de blev stillet et køligt sted. et godt tip er, at blive ved ovnen hele tiden, og holde øje med dem. ovne er jo forskellige ;) og husk at der ikke må være døre eller vinduer åbne, for bare den mindste vind, kan få dem til at falde sammen. Det har jeg i hvert fald fået at vide. prøv også at lave nogen med marcipan i. de bliver mega gode

  -   2010-11-01 09:40:23
Første gang at vandbakkelser lykkes for mig, så et stort 10'tal herfra :)

  -   2010-09-12 14:36:47
utrolig lette at lave og smager dejligt. jeg har brugt kagecreme blandet med flødeskum som fyld, himmelsk...

  -   2010-09-05 13:36:13
Men vil sige der også skal syltetøj og kagecreme i vandbakkelserne Ellers bliver der alt for meget flødeskum i kagerne !

  -   2010-03-04 18:13:28
de er meget gode. hvis man laver dem rigtit så er de meget gode

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her