Kærnemælksvælling
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Kærnemælken varmes op med et stykke kanel og citronskal og der røres jævnligt til den koger. Derefter kommes gryn i, enten ris-, byg- eller boghvedegryn. Koges nu i 1 – 1½ time og smages til med sukker. Hertil serveres flødeskum.
|
|
Opskriften er vist 46976 gange,
og udskrevet 411 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (7 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2022-11-05 18:03:08 Hos os da vi var børn hed det kærnevælling / og en rugbrød med stærk ost blev serveret til - sgu guf :-) anonym - 2022-07-03 17:33:25 Hold kærnemælksvælling og kærnemælkssuppe adskilt. Det er to forskellige retter anonym - 2022-05-09 19:43:42 I mit hjem hed det sur vælling. Det var kernemælksvælling med risengryn. Jan S - 2021-07-27 18:59:00 Husker min bedstemors kærnemælksvælling og der var der rosiner i Mona Nielsen - 2021-02-20 10:28:00 Jeg har en gammel bog fra 1929 der hedder Husmoderens raadgiver og opskriften her er på kærnemælksvælling. Den med med rosiner og æg er suppen. anonym - 2020-10-26 15:19:15 Det er kærnemælksvælling som vi fik 😋 Min mor er fra 1934 og har opskriften i bog fra husholdningsskolen ☺️ anonym - 2009-01-26 13:16:57 Mon ikke det er kærnemælkssuppe der er rosiner og æg i???? Jørgen - 2008-12-29 16:50:43 Rikke har fuldstændig ret der er rosiner i og min kone mener den bages op ???? Rikke - 2007-11-18 15:22:13 Det er heller ikke kærnemælksvælling. Der er der rosiner og æg i. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne