Jansons Fristelser (original svensk opskrift)

Jansons Fristelser (original svensk opskrift), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : SildeFisk - Ansjoser

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :      Red :
Jansons Fristelser (original svensk opskrift), billede 4 Jansons Fristelser (original svensk opskrift), billede 1 Jansons Fristelser (original svensk opskrift), billede 2 Jansons Fristelser (original svensk opskrift), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
12 ansjoserfileter
1000 g.kartofler
2 løg
2 spsk.smør
1 spsk.rasp
2.5 dl.piskefløde
 
 Pynt:
 Purløg
 rødløg
 æg
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde strimler. De tørres i et viskestykke. Løgene hakkes groft.

Kartofler, løg og ansjoser fordeles, evt. lagvis i et smurt ildfast fad. Smørklatter fordeles på toppen og der drysses med rasp.

Fadet sættes i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter. 1/4 liter piskefløde hældes over og retten bages videre til der ialt er gået ca en time og kartoflerne er møre.

Tips:

Retten er velegnet til et frokostbord og særdeles god til julefrokosten og påskefrokosten. Der serveres Wasa fladbrød eller knækbrød med smør til. En øl og evt. en snaps hører sig også til.





karakterer:
Opskriften er vist 186338 gange,
og udskrevet 2547 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (67 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-04-11 14:35:50
Det der med pølsen får du glømma .ær fødd hindidan. Har aldtig fået pølse. Min bror er enig med mig.:))

  -   2018-12-27 12:11:05
Løgene skal steges klare før de lægges lagvis med kartofler og ansjoser, ellers får gratinen en kedelig sur smag!

  -   2018-06-12 16:36:53
til LILLE havfrue: Har du mon lavet en lille tyrkfejl? 5 liter fløde.....

  -   2017-12-24 10:20:57
5 liter piskefløde!!

  -   2016-01-15 13:13:33
I billedet ser retten grimt og sjusket ud. Retten får en flot brunet udseende og smager langt bedre, hvis der fra starten hældes ca ,5 liter piskefløde over eller knapt nok til at dække. Hvis der drysses med rasp, lad være med smørklatter. I stedet smelt lidt smør i en pande og rør raspen rundt i den indtil den er godt blandet. Den bruner bedre og mere jævnt og man kan nøjes med langt mindre smør.

  -   2008-12-23 11:37:49
Hvor mange personer er retten til?

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig god