Hjemmebagte isvafler - Hjemmebagt isvaffel

Hjemmebagte isvafler - Hjemmebagt isvaffel , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Hjemmebagte isvafler - Hjemmebagt isvaffel , billede 4 Hjemmebagte isvafler - Hjemmebagt isvaffel , billede 1 Hjemmebagte isvafler - Hjemmebagt isvaffel , billede 2 Hjemmebagte isvafler - Hjemmebagt isvaffel , billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
175 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Opløs sukret i det lunkne vand. Smelt smørret og tilsæt det sammen med ægget og pisk det godt sammen. Tilsæt hvedemel og kanel og pisk godt sammen. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter inden bagning.

Hæld ca. 0.6 dl. dej i et vaffeljern og fordel dejen godt på jernet. Luk låget og bag i ca. 10 minutter ved fuld varme.

På det varme jern formes dejen om hornet, pas på den er varm, men den kan ikke formes når først den bliver kold.

Tips:

kan også lægges over en kop og formes til vaffelkurv.





Beskrivelse:

Isvaffel - hvor kommer den fra?

Sommer er lig solskin og sjov - og solskin og sjov er oftest lig en isvaffel med kugler, guf og syltetøj. Mange får deres årlige isvafler fra den lokale isbutik, men det er faktisk også lige til at lave dem selv.

Disse sprøde kræmmerhusformede vafler er, uanset hvor de kreeres, en fast del af sommerspisningen. Men, hvor stammer de populære isvafler egentlig fra?

Isvaffeljern, vaffeldej eller sprødt wienerbrød?

I mere end et århundrede har både børn og voksne nydt en god isvaffel. Inden isvaflens fødsel nød man, især i London, dog is af små glasbærer, som blev kaldt for “penny licks”. Heldigvis ændrede det sig, lige så vel som portionsstørrelsen, med opfindelsen af isvaflen.

Det er dog ikke entydigt, hvor isvaflen egentlig har sin oprindelse fra, men den kan spores tilbage til omkring det 20. århundrede. Her tog en issælger i New York, Italo Marchiony, patent på den første isvaffeljern, hvortil hans spiselige “kegle” var lavet af vaffeldej.

Selvom Marchiony er krediteret med opfindelsen af isvaffeljernet, blev en lignende genstand, uafhængigt af denne, introduceret på St. Louis verdensudstilling i 1904 af Ernest A. Hamwi, som var en syrisk koncessionshaver. Hamwi solgte et sprødt, vaffellignende wienerbrød, kaldet zalabis, i en bod lige ved siden af en islevenrandør. På grund af isens popularitet løb denne issælger tør for service til at servere sin is i, hvortil Hamwi så en nem løsning: han rullede hurtigt en af sine vaffellignende kager til en kegle og gav denne til issælgeren. Issælgeren puttede sin is i vaflen, kunderne elskede det - og således blev vaflen fast inventar hos isleverandøren.

karakterer:
Opskriften er vist 39488 gange,
og udskrevet 340 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5788 (1378 kcal)
KJ pr. stk. 578 (137 kcal)
Vægt ialt 821 gram
Vægt pr. stk. 82 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 704 KJ (167 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 25.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-07-17 16:15:02
Fantastisk opskrift

  -   2022-01-03 15:29:20
Mmmm lækre

  -   2021-04-22 23:42:40
Tak dette har jeg ventet længe på at kunne gøre. Bare lykkelig tak.

  -   2019-10-27 16:32:01
Jeg er ret sikker på at de ikke skal bage i 10 min. Måske 1 min? En lille trykfejl måske?

  -   2016-02-13 17:00:56
Der er angivet alt for meget vand i opskriften - maksimalt skal der bruges 2,5 dl

  -   2005-01-01 01:01:01
Dejret ret - både til hverdag og festmiddag.