Solbærsaft
Hovedingrediens : Bær - Solbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bærrene skylles og kommes i en gryde med vandet. Koges til alle bærrene er bristet, ca. 10 min.
Det hele sættes til afdrypning i en saftpose 1-2 timer.
Mængden af den afdryppede saft måles. Til hver liter siet saft: 350 gram sukker. Sukkeret tilsættes og koges til alt sukkeret er opløst. Den varme saft hældes på rengjorte flasker eller endnu bedre (holdbarhed), saften hældes i rengjorte mælkekartoner og nedfryses. |
|
Opskriften er vist 138926 gange,
og udskrevet 2278 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (38 stemmer) |
|
Kommentarer Bjarne - 2021-10-27 10:26:30 Let og ligetil! Tilsæt evt. Æbler- går godt i spænd med hinanden. Gertrud - 2018-01-08 09:50:47 Fryses i passende portioner og efter det er tøet op sødes det efter snag med honning TNCBT - 2012-08-02 13:16:44 Der går ganske meget (usundt) sukker til at lave sød saft, syltetøj, osv. Prøv at bruge Stevia blade til at søde med istedet for. Det er både sundere og billigere. :) Gitte - 2010-07-20 20:21:28 Jeg vil mene at den skal konserveres med Atamon. Jeg får knap en liter saft. Husk den skal fortyndes. Ca 1:4 anonym - 2009-07-22 18:57:07 Skal saften egentlig drikkes som den er, eller skal den fortyndes med vand? Per - 2007-07-15 12:43:36 Denne portion gav 8 dl.rå saft, men det kan jo svinge lidt, og så vil jeg mene at der skal tilsættes ½ tsk. flydende atamon, i hvert fald hvis det ikke fryses ned. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne