Hakkebøf med portobello svampe

Hakkebøf med portobello svampe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 portobello svampe
500 g.hakket oksekød 3-8%
1 skalotteløg
1 æg
 Røget salt
 Timian
1 fedhvidløg
1 spsk.vineddike
 Peber
 
Opskrift:
Portobello svampene renses og skæres i så små tern, som du orker - jo finere, jo bedre.
I en skål tilsættes de øvrige ingredienser, og det hele æltes godt sammen.

Form 4 bøffer, og steg dem på panden eller på grillen.
Husk at hakket oksekød skal gennemsteges.
Svampene giver kødet omami, og samtidig holder det en god fugtighed i kødet.

Grilles bøfferne, kan du bytte røget salt til alm. og ellers kan røgen komme fra en anelse røget spæk i farsen.
Timianen skal helst være frisk.
Svampene vil afgive væske, så derfor skal oksekødet være magert, og stegepanden skal være så varm, at væsken fordamper, da bøfferne ellers bare koger.

Serveres til salat, pariserbøf eller som den ultimative bøf i en hjemmelavet burger.

Husk at bøffen skrumper under stegning, så lav den næsten dobbelt så stor i diameter, som det færdige resultat du ønsker.





karakterer:
Opskriften er vist 7567 gange,
og udskrevet 78 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-03-08 23:04:08
Overraskende lækkert! Foretrækker denne bøf fremfor en almindelig hakkebøf