Majspandekager 08
Hovedingrediens : Mel - Majsmel Indsendt af : Skipper57 Indsendt : Red : |
|
|
Æg, kærnemælk og jordnødeolie pisket sammen i en skål
Bland majsmel, speltmel, bagepulver og sukker sammen - brug en sigte når du tilfører melet det lufter og gør piskningen af dejen nemmere, ingen klumper, tilsæt mel lidt af gangen, pisk indtil dejen er uden klumper, tilsæt mel osv. - til sidst tilsættes salt. Lad blandingen hvile tildækket i 1/2 times tid i køleskabet. Note. Vær opmærksom på mixturen har en tendens til at vokse! Bagning; i en tykbundet pande, ca. 23 cm bageflade, som er for-varmet (middel varme på komfuret) tilsættes 1/2 tsk kokosnød olie, når olien er opløst hældes dejen på panden, undlad at hælde dejen helt ud til kanten af panden, efterlad omkring 1-2 cm fri, det gør det nemmere for dig at løsne kanten, når pandekagen skal vendes. Tips: I stedet for 6 dl kærnemælk, kan 1 dl erstattes med øl. Melet er tungere end kærnemælk og vil derfor synke til bunds, derfor pisker du mixturen lidt før den kommes på panden! Majspandekager kan være lidt af en håndfuld når de skal vendes, det er vigtigt at pandekage-kanten er gylden-brun og toppen er tør før du vender pandekagen. Hvis du bager ved for høj varme bliver pandekagerne sorte før de er bagt igennem, start med middel varme som udgangs punkt. Hvis panden er for varm vil olien begynde at ose/ryge dvs. olien er nu blevet harsk og bør tørres af med lidt køkkenpapir - lad panden køle lidt af først! |
|
Opskriften er vist 6468 gange,
og udskrevet 106 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Skipper57 - 2015-05-11 22:11:41 Korrekt Jytte. På skrivende tidspunkt vidste jeg ikke bedre, undskyld, benyt 1/2 fin rismel og 1/2 boghvedemel istedet for, giver stadigvæk en dejlig smags oplevelse. Tak for at rette min fejltagelse, nu ved vi alle bedre. Jytte - 2015-02-27 17:50:51 Speltmel indeholder gluten.derfor er retten ikke glutenfri Skipper57 - 2012-05-15 09:21:18 Antal: 4 personer eller 8 stk majspandekager afhængig af pande størrelse, pandekage tykkelse m.m. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne