Black magic kage

Black magic kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Hjemmebageren

Indsendt :      Red :
Black magic kage, billede 4 Black magic kage, billede 1 Black magic kage, billede 2 Black magic kage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 dl. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 dl. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1.25 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Chokolade-mousse:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 dl. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Tænd ovnen på 175 grader C. alm. ovn.

Bland først de tørre ingredienser sammen og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Pisk dejen på minimum hastighed i ca. 2 min. (dejen er meget tynd)
Kom bagepapir i en bradepande på ca. 30x40 cm. og hæld dejen i.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 35-40 minutter.
Afkøl kagen på en rist.


Hæld fløden i en skål og tilsæt sukker, kakao og vanille. Pisk det sammen til en kraftig "chokolademousse".
Når kagen er helt afkølet pyntes den med cremen og sættes i køleskabet i 1-2 døgn.

Tips:

Denne kage er allerbedst efter et par dage i køleskabet. Serveres kold.





Beskrivelse:

Black Magic kage - Alletiders Kogebog

Den lækre og velsmagende Black Magic chokolade kage er skabt til dig, der elsker en luftig og saftig kage. Kagen er allerbedst kold og smager endda stadig skønt efter et par dage på køl. Den er perfekt til fødselsdag eller større sammenkomster, da den er super nem at lave.

Hjemmelavet black magic kage

Alletiders Kogebogs Black Magic kage i bradepande er vidunderlig, hvis du skal servere kage til mange personer. Opskriften er lavet, så mængden passer perfekt i en 30x40 cm bradepande, hvilket gør det nemt at bage kage til mange personer ad gangen på kort tid.

Prikken over i'et er den lækre og velsmagende chokoladecreme, der smøres på toppen af den afkølede kage. Slutteligt kan du nemt pynte kagen med hakket chokolade, nødder eller friske bær - kun fantasien sætter grænser.

Opskrift - Black magic kage

Opskriften på denne kage består af tørvarer som mel og sukker. Hertil skal der bruges æg, kaffe og mælk til at binde ingredienserne sammen. Kagen smager ikke tungt af kaffe, derfor er den et hit hos både børn og voksne.

Black magic kage opskriften kan fryses ned, selv med chokoladecremen på toppen. Lad blot kagen tø op ved stuetemperatur og spis den, mens den stadig er kølig for den bedste oplevelse.

karakterer:
Opskriften er vist 1390143 gange,
og udskrevet 18914 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (671 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 29559 (7037 kcal)
KJ pr. Pers. 2463 (586 kcal)
Vægt ialt 2279 gram
Vægt pr. Pers. 189 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1296 KJ (308 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 15.7 gram
Kulhydrat 38.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-08-18 23:21:38
Hvordan undgår man at kagen falder ubagt sammen på midten?

  -   2023-05-05 11:50:33
Jeg tilslutter mig absolut dem der skriver, at chokoladekagen er bedst efter et par dage på køl. Luftig og saftig og lige så lækker på dag 7 som på dag 3. Vi har lige bagt den for 2. gang, men har denne gang tilføjet revet skal fra 3 økologiske appelsiner og vil forsøge os med en nougat/kaffe creme i den, da vi syntes cremen i opskriften var lidt for kedelig.

  -   2022-08-13 12:53:44
Jeg har ikke natron hjemme kan jeg bage den uden?

  -   2022-02-18 13:13:29
Super dejlig og svampet kage! Hvis I skal bruge en chokoladekage opskrift, så er det i hvert fald denne! Jeg kan lige love jer for, at den IKKE bliver bastand og sænker ned i bradepanden, hvert fald et super hit blandt familie og kolleger!! kan klart anbefales, 4 stjerner

  -   2021-10-22 12:04:19
Den allerbedste kage som er blevet en tradition at bage herhjemme til børnefødselsdag, pyntet med bær og en masse lækkert chokolade! Jeg laver den altid dagen inden også med moussen på, også bliver den pyntet på dagen.. Muuuums!

  -   2021-09-30 22:08:40
Kan se at flere siger at kagen bliver bedre af at stå i køleskab nogle dage, men er det så med moussen ovenpå eller skal jeg først lave den, den dag kagen serveres?

  -   2021-09-30 20:30:19
Kan man evt tilsætte jordbærpulver istedetfor kakao i moussen. Eller andet? Da moussen helst skal være lyserød til barnedåb

  -   2021-04-29 21:09:48
Skal kage på køl et par dage uden Mosse og pynt eller med?

  -   2021-04-15 14:49:55
Den kan sagtens fryses med moussen på. Og den bliver endda mere lækker af det.

  -   2020-11-13 19:33:05
Følg denne opskrift slavisk..,frist dig ikke med et personligt “touch” eller anden afvigelse fra originalopskriften, denne kage er en finaleplads værdig i den store bagedyst, og du vil høste stor anerkendelse fra selskabet som du serverer denne særdeles velsmagende kage for.

  -   2020-08-21 10:15:18
Hej Er lidt nysgerrig ved i om den kan fryses med moussen på og evt. hvordan bliver den, når den har været i frysen :-) Mvh karin

  -   2020-08-09 11:05:32
Kan man komme pastafarve i chokolade mussen? Eller vil det bare blive mærkeligt? ☺️

  -   2020-06-03 08:27:53
Channie, du kan heltsikkert IKKE smage kaffen i kagen

  -   2020-05-14 01:17:47
Hvis man ikke kan lide kaffe. kan det erstattes med noget andet eller kan der kommes mindre i end der står i opskriften?

  -   2020-02-26 15:32:45
Simpelthen den bedste kage. Har lavet den flere gange og den er bare perfekt hver gang. Kan sagtens fryses med “moussen” på. Smager ligeså godt når den bliver optøet, som da den kom i fryseren.

  -   2020-01-09 18:49:01
En fint kage men synes selv at det er lidt forvirrende. Der står det hele i deciliter.

  -   2019-12-10 18:36:19
Genial kage. Jeg lavede den dog med halvt så meget sukker i moussen - det er jeg sikker på, den ikke blev dårligere af. Det allerbedste: Jeg havde bagt dobbelt portion og det var ALT for meget - men resterne holdt sig i FJORTEN dage i køleskabet - og det sidste stykke smagte mindst lige så godt som det første.

  -   2019-11-16 17:21:29
Med mindre der står andet skal du regne med at det er usødet kakao, den der bruges til bagning.

  -   2019-05-26 12:13:57
Den kan sagtens fryses med fyld på også. Smager stadig dejligt. Har gjort det flere gange med rester!

  -   2019-04-27 10:16:26
Kan den fryses, selvfølgelig kun bundene??

  -   2019-04-24 21:44:27
Er det mon ren kakao eller nesquick ?

  -   2019-04-17 08:51:37
Hvis I bager muffins ud af den, hvor længe og hvor varmt bager I dem så, og hvor mange stk. er portionen til? Hvordan smager den uden flødemoussen ovenpå?

  -   2019-01-12 16:24:12
Hos mig vil den slet ikke blive bagt😳

  -   2018-12-13 22:13:58
Den her kage er ren magi;0) Jeg har finpudset den lidt:0) da jeg ikke syntes opskriften i forhold til billedet kommer til sin ret. Jeg har skåret kagen over på midten hvorpå jeg ligger moussen ovenpå den ene halvdel og den anden halvdel af kagen lægges overpå. Sættes på køl og resten af moussen gemmes i en sprøjteposen til dagen efter hvor jeg skære kagen ud til to stænger eller portionsstykker.(kniven skal tørres af efter hvert snit for pæneste resultat ) Nu er jeg klar til at topper den/dem op og pynter med brombær, hindbær el andre bær samt guldstøv. En kage der kan ligne en million og smager guddommeligt

  -   2018-10-04 19:33:59
God

  -   2018-07-23 12:03:41
Lækker kage pynt kagen med blåbær og jordbær

  -   2018-06-25 16:01:44
Hvor høj bliver kagen i en bradepande på 30 x 40 cm?

  -   2018-06-20 19:28:54
Den ser dejlig ud og må prøves.

  -   2018-05-07 16:30:22
Fantastisk kage, som er superlet at bage. Kan absolut anbefales til både børn og voksne. Når jeg bager i min store bradepande, sætter jeg den på 16 personer. Så passer højden på kagen og moussen perfekt sammen..... sæt bare i gang👍👍👍👍.

  -   2018-03-28 16:38:14
Super lækker kage, meget simpel at lave! Har bagt den 2 gange. Får en springform og 12 muffibs ud af denne portion, og rigeligt skum til også aå pynte muffins!

  -   2017-08-17 10:22:47
Sikken en fantastisk dejlig kage. Smager fantastisk. lækker og svampet. Jeg syntes nu den er bedst, når den er kold samme dag som den er bagt, men også kold dagen derpå :-)og dagen efter :-) Jeg kan ikke fordrage smagen af kaffe, hverken i mad, kage eller andet. Men i denne kage smager jeg slet ikke kaffen, 100 point fra mig til den der opfandt kagen.

  -   2017-07-06 12:31:55
Kan den komme i fryseren? Og skal det være med eller uden creme?

  -   2017-05-10 17:22:39
Kan den bages i en rund form, i forhold til mængde?

  -   2017-05-10 14:27:57
Hvis jeg skal lave den i en springform, skal jeg så halvere portionen?

  -   2017-04-13 21:04:22
Jeg har reduceret sukkermængden til 1 dl i fløden. Det gør den knap så sød. Kakao-fløden bliver bedre af at stå på køl natten over inden det piskes.

  -   2017-03-29 11:31:04
Kagen kan med fordel bages til en anledning, hvor man ved man får mega travlt. Den skal jo nemlig laves i forvejen. Jeg har nu serveret den hjemme, på min mands job, i skaterklubben m.fl. og alle steder er den vildt populær....og så er den meget let at lave :-)

  -   2017-01-11 13:54:45
Helt fantastisk kage jeg ændrede dog moussen:jeg smeltede 100 g chokolade i fløde som jeg kogte, da det kogte tilføjede jeg så de ingredienser der står i opskriften til moussen, jeg brugte dog lidt mindre kakao, ca 3/4 dl i stedet for 1, så stillede jeg det koldt og piskede det:-) kan anbefale af lave cremen dagen før man bager kagen

  -   2016-12-04 08:38:45
Når jeg bager kagen, falder den sammen og bliver meget lav. Den snager stadig godt, men hvad gør jeg forkert?

  -   2016-12-03 18:28:58
Når jeg bager kagen, falder den sammen og bliver meget lav. Den snager stadig godt, men hvad gør jeg forkert?

  -   2016-06-19 09:10:34
Super kage mon den kan fryses

  -   2016-05-05 23:30:28
Det kakao der skak i, er det det man røre med mælk for at lave koldt kakao ell det man laver varm kakao af og man normalt bruger til chokoladekage opskrifter...? Ps. glæder mig til at prøve den lørdag.... 😉

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her