Fyldt flæskefars

Fyldt flæskefars, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Hansi

Indsendt :      Red :
Fyldt flæskefars, billede 4 Fyldt flæskefars, billede 1 Fyldt flæskefars, billede 2 Fyldt flæskefars, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket svinekød
 eller hakket kalv og flæsk
1 mellem stort fintrevet løg
2 tsk.salt
0.5 tsk.peber
1 æg
1 dl.rasp
250 g.gulerod/ ærte blanding
125 g.bacon tern kan undlades
1 dl.tomatpure
 
Opskrift:
Farsen blandes godt med æg løg rasp salt og peber må gerne trække lidt.

Halvdelen af farsen lægges i velsmurt pande.
Halv kogte grønsager og ristede baconterninger
tomatpure hældes over.
”det der kan være men giver en god smag”.

Afsluttes med at dække og lukke godt med resten af farsen.

Steges som frikadeller ved moderat varme men gerne så der kommer en lille fast skorpe vendes forsigtig over en smurt tallerken midtvejs og steger færdig.
Under stegning dækkes der med alu. Folie.
Eller:
Stilles i varm ovn ved 150 grader C. alm. ovn
Steges ca. 1 time.
Brunes derefter i ca. 15 minutter.


Tips:

Serveres med alm. kogte kartofler Hvid mælke sauce Og lidt mere af gulerod ærte blanding.





karakterer:
Opskriften er vist 52702 gange,
og udskrevet 548 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-01-29 18:28:40
Jeg har leget lidt med variationer af denne opskrift. Mit seneste eksperiment var fyldt flæskefars i "pølsehorn." Lav nogle lidt aflange farsruller med fyldet i. Rul farsen rundt om en god dej. Smelt eventuelt lidt margarine og pensl det på dejen. Varm derefter hornene i ovnen på 120 grader i 1½ time. Jeg brugte en opskrift fra dk-kogebogen, som hedder Pizzadej (nem) og den fungerede altså bare!

  -   2016-11-05 14:06:15
Nu har jeg prøvet at fryse den og varme den op igen. Virkelig en fantastisk oplevelse. Man kunne slet ikke smage, at den var lavet i 2013.

  -   2013-11-25 02:10:48
Kære Per. Jeg har flere gange haft stor succes med at lave to styk fyldt flæskefars. Den ene til mig og min norske kæreste, den anden lige til fryseren hvis du forstår ;-). Selvfølgelig smager den ikke lige så godt som når den er helt frisklavet, men den holder sig fint. Man skulle tro at ærterne og gulerødderne ville blive en smule smattet- eller gummiagtige, men det er sjovt nok slet ikke tilfældet ved denne ret! (Jeg tror måske ketchuppen gør tricket. Jeg bruger den samme som på billedet. Den kan købes i Aldi.) Èt stort 10 tal herfra!

  -   2013-10-01 12:08:11
Kan den fryses?

  -   2013-09-30 00:04:53
Kom evt. 4 dl. fløde i farsen. Det synes vi bare er super lækkert herhjemme.

  -   2012-02-08 20:40:15
Til Jeppe: Synes bare du skal give den en chance. Kan godt være den ser lidt utiltalende ud, men den smager bare så godt. Jeg laver den så tit som muligt og vil servere den til min nye roommate så snart han kommer hjem fra skiferie!

  -   2012-02-07 19:45:11
Jeppe, jeg serverede denne ret for hele familien. Alle var glade! Ingen gik sultne fra bordet, slet ikke min lille datter Gry

  -   2012-02-06 16:55:46
Jeg ville ikke servere det her for min værste fjende. Det ser jo virkelig så utiltalende ud!